Son düzlüğe girdik

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Koçhisar Barajı’ndan Çorum'a içme suyu taşınması için son düzlüğe girildi.

04 Kasım 2021 Perşembe 15:00
Son düzlüğe girdik

Çorum’un Alaca ilçesinde bulunan Koçhisar Barajı’ndan içme suyu taşınması için son düzlüğe girildi. Barajda isale hattı yapım çalışmalarında sona gelindi. Çorum’a can suyu olacak Koçhisar İsale Hattı’ndan gelen su, birkaç hafta içinde arıtma tesisine ulaşacak.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Türkiye’nin en kurak şehirlerinden birinin belediye başkanı olduğunu belirterek, “Şehrimizi susuz bırakmamak için çok sayıda kuyu kazdık ancak en önemli çalışmamız Koçhisar İsale Hattı. Kamulaştırmalarıyla 150 Milyon TL’lik çok büyük bir yatırım. 53 kilometre uzaklıktan su getiriyoruz.”dedi.

Türkiye’nin kurak bir dönem geçirdiğini, Çorum’un da kuraklıktan en çok etkilenen illerden olduğuna dikkati çeken Aşgın, “Altyapı projelerimizin en önemlisi Koçhisar Barajı İshale Hattı. Kuraklık yaşıyoruz. Üzülerek söylüyorum ki maalesef Türkiye’nin en kurak şehirlerinden biriyiz. 900 bin ton suyumuz var. Hakikaten barajlarımızın durumu iyi değil. Şehrimizi susuz bırakmamak için çok sayıda kuyu kazdık ancak en önemli çalışmamız Koçhisar İsale Hattı. Kamulaştırmalarıyla 150 Milyon TL’lik çok büyük bir yatırım. 53 kilometreden su getiriyoruz. Şu an 3,2 kilometresi kaldı. İnşallah 2-3 hafta içinde Koçhisar suyunu arıtma tesisimizle buluşturmuş olacağız ve şehrimizin su problemini çözmüş olacağız.” diye konuştu.

Kentteki barajlarda su seviyesinin azalmasıyla yeni kaynaklara yöneldiklerini dile getiren Aşgın, şunları kaydetti:
“Eğer son 4 ayda 14 yeni kuyu kazmasaydık şu an su problemi yaşıyor olacaktık çünkü mevcut kuyularımızda su azaldı, sular çekildi, hatta kuruyan kuyular oldu maalesef. 3-4 aydır gece gündüz çalıştık, 14 yeni kuyu kazdık ve şehrimize su problemi yaşatmıyoruz ama bunun büyük bir gayretin ürünü olduğunu belirtmeliyim. Evde musluğu açıyoruz, su akıyor, basit bir şey gibi geliyor ama barajlarda su yok. Şehirde susuzluk yaşanmasın diye insan üstü diyeceğim ama abartmış olurum, çok büyük mücadeleyle şehrimizi susuz bırakmadık. Koçhisar yeterli olmaz diye bugün de kuyu çalışmalarımız devam ediyor.”

Son Güncelleme: 04.11.2021 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-11-06 21:29:54

14 yeni kuyuyu nerde kazdın AŞKın. Çimentonun yerini aldın altın bulmuş kadar sevindin. Oraya da kuyu kazmadın zaten vardı orda o kuyu. başka nereye kuyu kazdın bizi mi kandırıyorsun. yA sana yanlış bilgi veriyorlar yada sen sallarken ayarı kaçırıyorsun