Ünlü gurmeler üzüm bağlarında

Ünlü Gurmeler Levon Bağış ve Umay Çeviker, ‘Sungurlu Beyazı’ üzümünü yerinde tatmak için Çorum’un Sungurlu ilçesine geldi.

08 Eylül 2023 Cuma 23:20
Ünlü gurmeler üzüm bağlarında

Ünlü Gurmeler Levon Bağış ve Umay Çeviker, ‘Sungurlu Beyazı’ üzümünü yerinde tatmak için Çorum’un Sungurlu ilçesine geldi.

Gurme Levon Bağış ve Umay Çeviker, beraberlerinde üzümün adını duyuran Selahattin Ambarkütük ile ilçeye bağlı Ayağıbüyük köyüne giderek, üzüm bağlarını ziyaret etti. Bağış ve Çeviker, burada meşhur üzümleri yerinde tadarak, bağ sahipleriyle sohbet ettiler. ‘Sungurlu Beyazı’ üzümlerini oldukça beğenen Gurme Levon Bağış ile Umay Çeviker, hem bağları hem de meşhur üzümleri yakından incelediler.

Sungurlu Beyazı farklı aroması, ince kabuklu, bol sulu ve kendine has görünümü ile 400 yıllık bir geçmişe sahip, adına festivaller düzenlenen “Sungurlu Beyazı”nu yeniden duyuran Selahattin Ambarkütük, “Bazı sevgiler tutkuya dönüşüyor bu tutkuda sizi diyar diyar gezdiriyor. Zorlu koşulları aşarak Gastronomi Uzmanı ve Yiyecek İçecek Uzmanı Levon Bağış ile Gurme Mimar Umay Çeviker Sungurlu’da adından övgü ile bahsettiren Sungurlu Beyazı üzümlerini yerinde incelemek üzere geldiler. Ayağıbüyük Köyü üzüm bağlarında 150 yıllık üzüm bağını yerinde inceleyerek Levon bey İstanbul’a Umay bey Ankara’ya döndüler. Eczacı Bünyamin Duyan bey de misafirlerimize Nostalji Restorant’ta yemek verdi ve en son Sungurludaki Ermenilerden kalma evi ziyaret ederek ayrıldılar.”dedi.

Son Güncelleme: 09.09.2023 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-09-09 12:48:41

İlçelerimizin çoğu üzüm bağı tokat nasıl yaprak işine önem verip marka oldu Çorum il tarım buna el atıp ilimizdeki bağların prdfosyonellaştirilip markalaşma yapmalıdır

Avatar
Öz İskilip li 2023-09-09 16:28:15

Sen gelde Çatalkara,İskilip karası,çakırcınbıt vb en az 10 çeşidini gör.Bedri Rahmi bizzat kaydetmiş.Canım İskilip