Yıkım başladı, o cadde 25 metre oluyor

Çorum Belediyesi Yazıçarşı Kahraman Çavuş Caddesi’ni 25 metreye genişletiyor.

08 Haziran 2022 Çarşamba 15:09
Yıkım başladı, o cadde 25 metre oluyor

Çorum Belediyesi, şehir içi ulaşımın rahatlamasına katkı sağlamak amacıyla Ulukavak Mahallesi Yazıçarşı Kahraman Çavuş Caddesi’ni 25 metreye genişletmek için yıkım çalışmalarını başlattı.

KİLİT ÖNEM SAHİP

Modern şehir için ulaşımın kilit öneme sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Göreve geldiğimiz andan itibaren akıllı şehir ve ulaşılabilir şehir projeleri yapıp hayata geçiriyoruz. Projeler kapsamında ilgili personelimizi yurtiçi ve yurtdışı teknik incelemelere gönderiyoruz, alanında uzman firmalardan hizmet alımı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Çorum’a şehir içi ulaşımda seviye atlatan yeni yollar, yeni akıllı kavşak uygulamaları kazandırdık ve Dünyanın Merkezi olan Çorum’umuzu ulaşımı kolay bir şehir haline getirdik. Kahraman Çavuş Caddesi de Akpınar Caddesi ile Çiftlik Caddesini birbirine bağlayan önemli bir caddemiz fakat 8 metre genişliği nedeniyle bölgeye çok katkısı olmayan bir caddemizdi. Yaptığımız kamulaştırmalarda yıkım çalışmalarını başlatarak Kahraman Çavuş Caddemizi 25 metreye genişletmek için fiziki adımı attık” dedi.

TRAFİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK

Kahraman Çavuş Caddesinin konumu itibariyle Osmancık Caddesi ve Akşemseddin Caddesinin trafik yükünü azaltacağını ifade eden Başkan Aşgın, imar planına göre yapılacak genişletme çalışmalarının tamamlanması ile bölgede ticaretin de yapılaşmanın da canlanmasını beklediklerini belirtti.

HANGİ CADDELER AÇILDI?

Çorum Belediyesi son dönemde Recep Tayyip Erdoğan Caddesi, Azerbaycan Caddesi, Arif Ersoy Caddesi olmak üzere Çorum Sanayi Sitesine bağlantı yolları, Fen Lisesi Caddesi ile İskilip Caddesi arasına ring yolu gibi ulaşımda büyük öneme sahip yeni yolları Çorum’a kazandırdı.

Son Güncelleme: 08.06.2022 15:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2022-06-09 09:52:36

belediyeyi tebrik ediyorum. bir isteğim var lütfen ilim yayma kavşağındaki asfaltı tıraşlayın. çok kamburlu olduğundan araçlar geçerçen çok rahatsız ediyor ve sanki alt takım yerinden çıkacakmış gibi oluyor. lütfen bu isteğimi belediyemize iletin editör