Bu söylenti korkuttu

Çorum’un İskilip ilçesi Derekargın Göleti’nde timsah görüldüğü iddia edildi.

05 Eylül 2021 Pazar 13:14
Bu söylenti korkuttu

Çorum’un İskilip ilçesi Derekargın Göleti’nde timsah görüldüğü iddia edildi.

İskilip TV’nin haberine göre; arkadaşı ile beraber Derekargın göletine giden Hüseyin Sert, soğuması için göle bıraktığı karpuzu bir süre sonra almaya gittiğinde timsah gördüğünü ileri sürdü.

O ANLARI ANLATTI

Hüseyin Sert, o anları şu sözlerle aktardı:

“Ormana girişlerin yasak olması nedeniyle 2 arkadaş akşamüzeri göl kenarına gittik. Arabamızla getirdiğimiz sandalyeler ile göl kenarına oturduk. Yemek için getirdiğimiz karpuzu biraz soğuması için göl kenarında da suya bıraktım. Bir süre sonra karpuzu almaya gittiğimde ilk önce ne olduğunu anlamadım. Ağaç kütüğü sandım. Karpuzun yanında birden 2 çift göz belirince aniden korkup geri kaçtım. Bir buçuk 2 metre uzunluğundaydı birden kuyruğunu suya vurmaya başladı. O akıllı telefon dediklerinden bende yok. Basit bir telefonum var. O anki panikle resmin tam çekemedim. Ben resmini çekeyim derken o çırpınarak dönüp suya girdi. Arkadaşıma seslendim burada timsah var diye ama inanıp yanıma bile gelmedi. Timsahın çırpınması sırasında benim karpuzda dalgayla birlikte göre doğru sürüklendi. Karpuzu da yiyemedik."

‘TİMSAHI ÖLETE BIRAKTIM’ İDDİASI

İskilip TV’de yapılan haberin kısa sürede duyulmasının ardından yayın organına ulaşan İskilipli bir öğrenci, tatil için geldiği memleketine timsahı kendisinin bıraktığını iddia etti.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden öğrenim gören ve isminin açıklanmasını istemeyen öğrenci, 2 yıl önce Kenyalı bir arkadaşının kendisine timsah hediye ettiğini ve tatil için geldiği İskilip’te de timsahı gölete bıraktığını açıkladı.
İsminin açıklanmasını istemeyen öğrenci şöyle konuştu:

“Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde okuyorum. Bundan iki yıl önce birinci sınıftayken üniversitede Kenyalı bir bayan öğrenci ile tanıştım. Okulun ikinci dönemi idi. Kendisi bana kaldığı yurtta bakmasına izin vermedikleri gerekçesi ile bir timsah yavrusu hediye etti. Bunun fazla büyümeyeceğini derin olmayan bir akvaryumda besleyebileceğimi söyledi. Bende bu ilginç hayvanı aldım. Okul tatile girince İskilip’e getirdim. O Büyümez denilen timsah küçük akvaryum da biraz büyümeye başladı. Bizim evdekilerde bir korku hasıl oldu. Annem götür bunu at dedi. Bende götürüp timsah yavrusunu Derekargın göletine bıraktım. Yaşamaz buralar ölmüştür diye düşünüyordum fakat sizin paylaşımı göründe şaşırdım. İskilip’te bu tür bir paniğe yol açtığım için üzgünüm. Hemşerilerimden özür dilerim.“

GEÇEN YIL ASLAN, BU YIL TİMSAH GÖRÜLDÜ İDDİASI

Öte yandan geçtiğimiz yıl Çorum’un Bayat ilçesi Emirhalil köyünde aslan görüldüğü iddia edilmişti.
Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Aşağı Emirhalil köyünde aslan görüldüğü iddiasının duyulmasının ardından bölgeye gelen yetkililerin yaptığı incelemeler ve taramaların ardından bölgede bir türün yaşamadığı açıklanmıştı.

Son Güncelleme: 06.09.2021 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Z İ Y A 2021-09-05 13:24:49

Bunlar benide geçti.Yakında Putin ile Biden görmeye gelecekler.

Avatar
Egitim şart 2021-09-05 14:47:13

Bunu haber diye yapanlara guluyorum. Normal bir lise mezunu olan insan timsahlarin sogukkanli oldugunu ve normal sartlarda Iskilip gibi karasal iklimin mevcut oldugu bir bölgede kisin timsahin yasamasi mumkun degildir. Egitim sart diye bosa demiyoruz. Yaban domuzudur o yaban domuzlari çok iyi yüzerler. Bu universite ogrenciside salliyor bence Kenya'dan Turkiye'ye timsah gelmez , havaalanlarindan gecmesi mumkun degil. Allah once akil sonra fikir versin.

Avatar
Çorum 2021-09-05 15:06:26

Aslanla timsahla gündeme geliriz ancak, yatırımlar Yozgat'a gider....

Avatar
İskilipden 2021-09-05 13:39:42

İlçemizin Kuran kursu binası açıldı. İnşAllah kuran sesleri susmadan ve hafız sayısı artarak devam eder ve öğrencilerimiz yetişerek ilçemiz Iskilip irfan yuvası haline gelir

Avatar
Kenan 2021-09-05 17:03:25

Kuran kursu binası açıldı haber yapılmalı. reklam olsun diyeme yapılır bu haber

Avatar
Corum 19 2021-09-05 18:29:45

Dünyanın merkezinde doğaldır sırada dinazorlar var Allah akıl fikir vere