Halep düşerse…!

Suriye’de rejim güçlerinin Halep'i kuşatma girişimi, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere insani yardım...

20 Kasım 2014 Perşembe 13:38
 Halep düşerse…!


Suriye’de rejim güçlerinin Halep'i kuşatma girişimi, muhaliflerin kontrolündeki bölgelere insani yardım sevkiyatını ciddi manada tehdit etmeye başladı. Halep’in düşmesi halinde 1,5 milyon insan açlık ve ölüm tehdidi altında kalacak.


İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı, yaptığı açıklamada şi bilgileri verdi;  “Esed'e bağlı birlikler Halep'in kuzeyindeki Handarat ve çevresine saldırılarını yoğunlaştırdı. Yönetim karşıtlarının tek çıkış noktası olan bölge, Suriye'nin güneyine yapılacak yardım açısından büyük önem taşıyor. Rejimin Halep'i kuşatma girişimi ise insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını zorlaştırıyor. Bu durum, uzun süredir Suriye'nin iç bölgelerine yardım elini uzatan bizleri endişelendiriyor.


Suriye'deki iç karışıklık artık insanlık dramından çıktı ve trajediye dönüştü. İHH Olarak Suriye'nin birçok noktasına gıda ve çeşitli ihtiyaç malzemesi ulaştırmaya devam ediyoruz. Ancak Halep'in kuzeyindeki Handarat bölgesinin bir bölümünün rejim güçlerinin eline geçmesi İnsani Yardım Konvoylarımızı tehdit etmeye başladı.


Yardımlar güçlükle gönderiliyor


İHH Olarak bu sorundan dolayı insani yardım sevkiyatını çok zor şartlar altında yapıyoruz. Milyonlarca Suriyeli zor durumda ve şu anda Suriye'de çok kritik günler yaşanıyor. Çünkü yardımlar Handarat üzerinden güney bölgelere ulaştırılıyor. Bu noktanın bir bölümü ise Esed'in kontrolüne geçti ve Halep'in kuşatılması gündemde. Dolayısıyla muhaliflerin kontrolündeki bölgelere insani yardım güçlükle ulaştırılıyor. Handarat'ın kaybedilmesi 1,5 milyon Suriyelinin kaderine terk edilmesi anlamına geliyor. Bu durumda Halep'in kuşatılması halinde Türkiye'ye yeni bir göç dalgası başlayacaktır. 


Kimsenin yurdundan edilmesini istemiyoruz. Ama yaklaşık 50 bin Yezidi ile 200 bin Kobanili zor durumdayken dünyayı ayağa kaldıranlardan 1,5 milyon Halepli zordayken de aynı tepkileri bekliyoruz.


Unutulmasın ki, Halep düşerse 1,5 milyon kişi açlık ve ölüm tehdidi altında kalacak.”








Son Güncelleme: 20.11.2014 13:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.