BORUSAN kreş açacak

Borusan, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kreş ve gündüz bakımevi açacak.

01 Ağustos 2014 Cuma 10:34
 BORUSAN kreş açacak


Borusan, Çorum Organize Sanayi Bölgesi’nde kreş ve gündüz bakımevi açacak.


Borusan'ın "Annemin İşi Benim Geleceğim" isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında 10 organize sanayi bölgesinde inşa edeceği "Borusan Neşe Fabrikası" kreş ve gündüz bakımevlerinin ilki, Adıyaman'da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından gerçekleştirilen törenle hizmete girdi.


Ramazan Bayramı öncesinde Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirilen törene; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, il yöneticileri ve davetliler katıldı.


Açılışta konuşan  Borusan Holding CEO'su Agah Uğur, "Türkiye'nin hedefi 2023'e kadar dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alabilmek. Böyle bir hedefi gerçekleştirebilmek için nitelikli, verimli ve çalışkan bir iş gücüne gerek var. Özellikle kadınların iş gücüne yeterince katılamaması bu hedefe ulaşmanın önünde ciddi bir engel. Maalesef ülkemizde kadınların iş gücüne katılım oranı sadece yüzde 28 seviyelerinde. Yapılan araştırmalar bunun en önemli nedeninin ise çocuk bakımı olduğunu gösteriyor. Kadınların eşit çalışma fırsatına sahip olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu proje ile çocuk bakımı nedeniyle çalışamayan kadınlara destek sunarak iş gücüne katılmalarına olanak sağlıyoruz. Böylece bir yandan daha fazla kadın sanayide çalışma fırsatı bulacak, bir yandan da çocuklarımız zihinsel ve fiziksel gelişim için değerli bir eğitime kavuşacak. Bu gibi projelerle Türkiye'nin daha da güçleneceğine inancımız tam. Toplam 75 çocuk kapasiteli Adıyaman Borusan Neşe Fabrikası açıldığı ilk haftada 34 çocuğa yuva oldu. İlki Adıyaman'da açılan Borusan Neşe Fabrikalarının ikincisi eylül ayında Afyonkarahisar da hizmete girecek. Öte yandan Borusan, mayıs ayında yaşanan Soma maden kazası nedeniyle Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak olan Borusan Neşe Fabrikası çalışmalarına bu yıl içinde başlama kararı aldı. Bu kreşte, kazadan etkilenen ailelerin çocuklarına öncelik verilecek ve Borusan tarafından eğitim bursu sağlanacak. Malatya, Şanlıurfa, Çorum, Karaman, Ordu-Fatsa, Mardin ve Diyarbakır OSB'lerde kurulacak Borusan Neşe Fabrikaları ile de proje tamamlanacak. Ailelere destek amaçlı kurulan kreş ve gündüz bakım evleri, organize sanayi bölgeleri yönetimine devrediliyor ve ildeki taban fiyatın altında bir ücretle hizmet vermesi sağlanıyor" şeklinde konuştu.


Daha sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise, "Bugün dünyanın en gelişmiş ülkelerine baktığımızda kadınların ekonomik ve sosyal açıdan etkin olduklarını görüyoruz. Kadınların iş gücü piyasasında yer alması, aileleri ile refah düzeyinin artmasıyla kadınların bireysel olarak güçlenmesi son derece önemli. Kadın istihdamının artırılması amacıyla çocuk bakımları olmak üzere iş ve anne hayatının uyumlaştırılması çalışmaları bakanlık olarak önem verdiğimiz konular arasında yer alıyor. Bir yandan çocuk bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması, bir yandan aile ve iş hayatı uyumlaştırılması kapsamında kadın istihdamını desteklerken diğer yandan çocuk bakım hizmetleri sektöründe kadınlar için iş imkanlarının da önünü açıyoruz. 2017 sonuna kadar 10 farklı ildeki sanayi bölgesinde Borusan Neşe Fabrikaları adı ile kreşlerin kurulması planlanmıştır. Adım atacak diğer firmalar için örnek olan bir girişimdir. Onun için bunu özellikle belirtmek isterim. Bugün burada Adıyaman'a sizlerle birlikte ilk kreşimizin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Aslında ilk planımız Soma faciasının yaşandığı günlerde açmaktı, Adıyaman Neşe Fabrikasını o sebepten dolayı ertelemiştik ama şimdi inanıyoruz ki Soma'da da bir Neşe Fabrikası açacağız" şeklinde konuştu.



Son Güncelleme: 01.08.2014 12:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.