Cennetteki ilk öğretmenler günün kutlu olsun!

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün sembolü oldu

24 Kasım 2017 Cuma 00:25
Cennetteki ilk öğretmenler günün kutlu olsun!

Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü. Hain PKK’lı teröristlerce görev yaptığı Batman’da şehit edilen Çorumlu genç öğretmen Şenay Aybüke Yalçın da Türkiye’nin gündeminde. Bir nevi bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün sembol ismi Aybüke Öğretmen oldu.

Konyasporlu futbolcular Aybüke öğretmen için klip çekerken, Aybüke öğretmenin görev yaptığı Batman’ın Kozluk ilçesinde sözleşmeli öğretmen olarak göreve başlayan Eda Tufan da önce okulun bakım onarımını, daha sonra sınıfta üşüyen öğrencilerinin kışlık giysi ve eğitimle ilgili ihtiyaçlarını sosyal medyadan başlattığı yardım çağrısı ile tamamladı. Eda öğretmenin çağrısı bir çok kentten karşılık bulmuş. Velhasıl Şenay Aybüke Yalçın tüm Türkiye’nin kalbinde yaşamaya devam ediyor.

CENNETTEKİ İLK ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Ayrıca Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Ortaokulu Müdürü Aşkın Liman ve öğrencileri de Şenay Aybüke Yalçın’ın ailesine mektuplar yazarak, duygularını dile getirdiler. Mektuplarda özetle, “Cennetteki ilk Öğretmenler Günün kutlu olsun” temennisi ile, “Ailesine yazdık. Onlar bize şehidimizin emaneti. Tıpkı okulumuza verdiği o şerefli adı gibi: Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın. Bilsinler istedik hislerimizi. Yaşasınlar istedik kızları adına o fedakar mesleğinin onurunu. Mektuplarımız çıktı yola. Yarın ilk olarak senle kutlayacağız günümüzü. Unutmayacağız. Günün, günümüz şen ola!” dediler.

AYBÜKE’NİN OKULUNDAN ÖZEL YAYIN

24 Kasım Öğretmenler Günü özel yayını ise  Batman’da şehit edilen Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın okulundan bugün saat 11:00’da TRT Haber'de izlenebilecek.

Son Güncelleme: 24.11.2017 00:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.