Çorum Ilahiyat bir numara

Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2016 Raporu açıklandı.

23 Haziran 2016 Perşembe 10:55
Çorum Ilahiyat bir numara

Devlet Üniversiteleri Sıralaması (DÜS) 2016 Raporu açıklandı.

Academia adlı akademik platformda yayımlanan raporda, ‘İlahiyat Fakülteleri Sıralaması’ da belli oldu.


Akademik performanslarına göre Türkiye’nin en iyi 20 İlahiyat Fakültesi’nin sıralandığı listede Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sırada yer aldı.

45-49,9 puan aralığında yer alan HİTÜ İlahiyat Fakültesi, akademik alandaki başarısıyla dikkat çekti.

1993 yılında Gazi Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulan, 2006 yılından bu yana ise Hitit Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Çorum İlahiyat Fakültesi’nin, üniversitenin en köklü birimlerinden biri olarak saygın bir yere sahip olduğu belirtildi. 


Elde edilen başarı, İlahiyat’ta görev yapan akademisyenlerce de sevinçle karşılandı.


AKADEMİK TEŞVİK PUANLARI DİKKATE ALINDI


‘2015 yılında Devlet Üniversitelerinin En Başarılı Akademisyenleri ve Fakülte Türleri’ başlıklı raporda, akademisyenlerin bilim, teknoloji ve sanata katkı sağlayıcı nitelikte proje, araştırma ve yayınlarını desteklemek amacıyla verilen akademik teşvik puanları dikkate alındı.


Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından hazırlanan raporda, akademisyenlerin 2015 yılı performanslarına göre aldığı akademik teşvikler mercek altına alındı.


DÜS’ün temel amacının devlet üniversitelerini ve fakültelerini akademik teşvik puanlarını temel alarak sıralamak olduğu belirtilirken hazırlanan raporda YÖK tarafından yayınlanan ve öğretim elemanlarının akademik teşvik komisyonlarınca onaylanan puanlarına göre sıralama yapıldı.
 

Son Güncelleme: 23.06.2016 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.