Çorum’da Finans Sempozyumu

Her yıl bir üniversite ile Finans Bilim Platformu(www.finansbilim.com)’nun birlikte düzenlediği...

23 Ekim 2014 Perşembe 11:25
 Çorum’da Finans Sempozyumu


Her yıl bir üniversite ile Finans Bilim Platformu(www.finansbilim.com)’nun birlikte düzenlediği Finans Sempozyumunun 19’uncusu 2015 Yılı Ekim ayı içerisinde Hitit Üniversitesi ev sahipliğinde Çorum’da gerçekleştirilecek.  


Finans dünyasının en prestijli etkinliği olarak ifade edilen ve 18 yıldır aralıksız olarak düzenlenen sempozyum her yıl bir üniversite ile birlikte düzenleniyor. Finans alanında akademik çalışmaların sunulduğu sempozyuma Türkiye’deki üniversitelerden öğretim elemanlarının yanı sıra finansal kurum ve kuruluşlardan da uzman ve uygulamacılar katılıyor. 18 yıldır düzenlenen Finans Sempozyumu üniversiteler tarafından yoğun talep gören bir etkinlik olarak gelecek yıllarda hangi üniversitelerce düzenleneceği de önceden belirleniyor.


Finans Sempozyumunun değişmeyen paydaşı olan Finans Bilim Platformu (FBP) finans alanındaki aktif görev yapan veya emekli olmuş tüm öğretim üye ve yardımcılarının oluşturduğu dernek ya da vakıf gibi tüzel kişiliği olmayan bir sivil toplum kuruluşu. FBP’nin amacı, finans alanında görev yapan bilim adamlarının bilimsel ve sosyal etkinliklerine katkıda bulunmak, bu etkinliklerin kamuya duyurulmasına yardımcı olmak, finans alanında sempozyum, konferans, açık oturum vb. bilimsel toplantılar düzenlemek; ders programlarının içeriğinin, değişen koşullara göre, gereksinmeleri daha iyi karşılar hale getirilmesi için çalışmalar yapmak ve girişimlerde bulunmak.


2015 Yılında Ekim ayı içerisinde düzenlenmesi planlanan 19. Finans Sempozyumu hem üniversite hem de Çorum için büyük bir tanıtım imkanı sağlayacak. Ayrıca İl plaka kodu ile aynı numara ile anılması da sempozyumun önemini daha da artırıyor.


Finans Sempozyumuna katkı veren finansal kurum ve kuruluşlar arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul, Takasbank, Aracı Kuruluşlar Birliği, Merkezi Kayıt Kuruluşu, tüm bankaların yönetici ve uzmanları yer alıyor.


Finans Sempozyumunun değişmeyen bir özelliği de Bilim Kurulu tarafından yapılan bağımsız değerlendirme sonucunda dereceye giren ilk 3 tebliğe para ödülü vermesi. Bir bankanın sponsorluğunda birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL ve üçüncüye 1.000 TL nakit teşvik ödülü veriliyor. 3 gün süren sempozyuma her yıl yaklaşık 80-200 arası katılımcı iştirak ediyor.




Son Güncelleme: 23.10.2014 11:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.