Dodurga İHO’dan isabetli proje

Dodurga İmam Hatip Ortaokulu’nun “Öğretmenim Evimde” Projesi Göz Dolduruyor

30 Mart 2015 Pazartesi 18:06
 Dodurga İHO’dan isabetli proje


Dodurga İmam Hatip Ortaokulu’nun “Öğretmenim Evimde” Projesi Göz Dolduruyor


Dodurga İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü’nün ‘Öğretmenim Evimde’ projesi hem veliler hem de öğrencilerin gönlünü kazandı.


Proje kapsamında, iki idareci ve iki öğretmen  öğrencilerin evlerini ziyaret ederek aileleriyle tanışıp yaşadıkları ortamları görüyor. Velilerle iletişim kurarak öğrencilerin problemlerini değerlendiriyorlar.


6. Sınıf öğrencisi Buse Sıla Uysal’ın evine yapılan veli ziyaretine Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, Dodurga İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Faruk Şifreci,  Okul Müdür Yardımcısı Mustafa İşitmen, Fen ve Teknoloji öğretmeni Sait Yalçın ve Matematik Öğretmeni Mustafa Şahin katıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kadir Söngüt, yaptığı konuşmada !Toplumların hayatlarını iyi bir şekilde ikame ettirebilmeleri, ilerleyip gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmeleri ve onlarla yarışabilmeleri için yetişen genç nesillerin iyi yetiştirilmesi ve iyi bir eğitimden geçirilmesi gerekir. Bundan dolayı okulumuzdaki arkadaşlarımızın yaptığı bu projeyi takdirle karışıyor ve kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.


Dodurga İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Faruk Şireci ise,topluma faydalı, üretken, yollara diken seren değil dikenleri temizleyen, ailesine, vatanına, milletine faydalı, insanı insan yapan ahlaki değerlerle donatılmış nesillerin önemine dikkat çekerek, şöyle dedi: “Sağlık neslin yolu  kaliteli eğitimle olur. Bu da öğretmen, aile ve çevre koordinasyonun iyi sağlanmasıyla gerçekleşir.  Öğretmenlerimiz bu bilinçle öğrenci velilerimizi evlerinde ziyaret ederek velilerimizle tanışıp sağlıklı kuruyorlar. Bazı velilerimiz belki işlerinin yoğunluğundan dolayı okula gelemiyorsa, biz kendilerine gidiyoruz. Eğitimcilerin yanında siz kıymetli velilerimizin de üzerlerine düşen görevleri en iyi bir şekilde yapmalarını, hep beraber çocuklarımıza en iyi ve sağlıklı eğitimi vermeyi hedefliyoruz.  Öğrencilerimizin evlerine ziyaretlerden çok güzel geri dönüşüm aldık. Velilerimiz ziyaretlerden çok memnun oldu. Okula daha fazla sahip çıkarak ilgi gösterdiler. Öğrenci velimiz Tenzile ve Abdullah Uysal  evlerinde görüşme imkanı  bulduk. Proje kapsamında gerekli bilgiler yerinde görülerek incelenmiş, velimize sorular sorularak cevaplar veli görüşme formuna işlenmiş ve fotoğraflar çekilmiştir. Öğrenci velilerimizle olan görüşmelerimizde ‘okul -veli –öğrenci’ üçlü sacayağını oluşturarak öğrencilerimizin daha başarılı bir eğitim -öğretim gerçekleştirebilmesi ve daha başarılı olmasını sağlamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Okulumuz öğrencilerinin başarılarını arttıracağına inandığımız proje kapsamında veli ziyaretlerimizi sene boyunca devam edecektir. Proje kapsamında haftada 5 veli ziyaret edilmektedir. 2 aydır süren proje kapsamında toplam 40 velimiz ziyaret edilmiştir.”



Son Güncelleme: 30.03.2015 18:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.