'Emekler meyveye dönüşmeye başladı'

Geçtiğimiz hafta Çorum Dumlupınar Ortaokulunda gerçekleştirilen Tubitak bilim fuarındaki bilimsel uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 17:27
'Emekler meyveye dönüşmeye başladı'

Geçtiğimiz hafta Çorum Dumlupınar Ortaokulunda gerçekleştirilen Tubitak bilim fuarındaki bilimsel uygulamalar Milli Eğitim Bakanlığı müsteşarı Yusuf Tekin tarafından sosyal medyada paylaşılmıştı.

Yapılan açıklamaya göre,   Bu defa Milli Eğitim Bakanlığının web sitesinde Çorum İskilip Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, okula yenilenebilir enerji eğitim seti, 15 KW’lık güneş enerjisi sistemi ve 3.2KW’lık rüzgâr enerjisi sistemi kurulması gündem oldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamada; "emekler meyveye dönüşmeye başladı. Okullarımız da proje kültürünün yerleşmesiyle birlikte beklenilenin de ötesinde başarılı sonuçlar alınmaya başladı. AR-GE birimimizdeki arkadaşlarımız hummalı bir şekilde okullarımızın proje envanterlerini tutuyorlar. Hemen her okulumuzda artık proje yapılıyor. Çorum’da eğitimin kalitesini artırma ve geliştirme(ÇEKAP) projemizle birlikte uyguladığımız “Her Okulun Bir Projesi Var” etkinliklerinde okullarımızdan 450 ye yakın proje başvurusu yapıldı. Henüz bu bir başlangıç önümüzdeki yıllarda okullarımızın proje tabanlı çalışmalar daha da yaygınlaşacaktır. Çok önemli bir gelişme ki; İskilip ilçesinde Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri okullarında yenilenebilir enerji eğitim seti kuruyor ve bu sistemle güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi elde ediliyor. Sonra bir sözleşme ile enerji pazarlanıyor. Ayrıca okulun yıllık enerji ihtiyacının tamamının kazanılması hedefleniyor. Bu ve benzer çalışmalarımız bakanlığımız tarafından değerlendirmeye alınarak Bakanlık web sitesinde örnek gösterildi. Öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.



 

Son Güncelleme: 25.05.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2016-05-25 20:23:35

Masallah masallah insallah devami gelir. Il milli egitim mudurumuz Seyit Ali Büyük e selamlar