Eren Er geleneği sürdürdü

Eren Er Dershanesi, Muharrem ayının en güzel geleneklerinden biri olan Aşure etkinliğini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

19 Kasım 2013 Salı 19:23
 Eren Er geleneği sürdürdü

Eren Er Dershanesi, Muharrem ayının en güzel geleneklerinden biri olan Aşure etkinliğini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Geçtiğimiz Pazar günü 16.30 ile 19.00 arasında gerçekleştirilen etkinlikle güzel bir birliktelik örneği olan Aşure; öğrenciler, veliler ve mahalle sakinleri ile paylaşıldı. Öğrencilerin evlerinden getirdiği aşurelik malzemeler, veliler ve dershane komşularının katkılarıyla özenle pişirildi.

Dershanede gerçekleşen programda, Durmuş Dede Aşure duasını yaptı. Muharrem ayı ve aşure hakkında öğrenci, veli ve misafirleri bilgilendirdi.

Aşure ikramından sonra Âşık Şahin Uğurcan, bağlamasıyla seslendirdiği Muharrem ayına özel birbirinden güzel deyişlerle program dolu dolu geçti.

Yaklaşık 500 kişinin katıldığı programda, veliler ve misafirler yapılan etkinlikten memnun olduklarını, bu tür faaliyetlerin devam etmesi yönündeki isteklerini belirterek, dershane yönetimine teşekkür ettiler.


‘Kardeşliğimizi Aşure İle Pekiştirelim’

Eren Er Dershanesi Müdürü Menderes Yılmaz, Muharrem ayının matem ayı olduğunu, matem ve hüzün günlerinde de birlik olmanın önem arz ettiğini söyledi. Yılmaz, ‘Kardeşliğimizi Aşure İle Pekiştirelim’ sloganıyla bu sene 1.’sini gerçekleştirdikleri Aşure etkinliğini, yoğun katılımı da dikkate alarak gelecek yıl daha büyük organizasyonlarla yapmayı düşündüklerinin kaydetti.


Lokma ikramı

Dershane yönetimi, 24 Kasım Pazar günü yapacakları Muharrem ayının başka bir güzel geleneği olan lokma ikramına da bütün halkımızı davet etti.





Son Güncelleme: 19.11.2013 19:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.