Memleketlerinde Tıp okuyacaklar

Tıp öğrencileri Çorum'a geliyor.

15 Ağustos 2017 Salı 08:11
Memleketlerinde Tıp okuyacaklar

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi 2017 yılından itibaren Çorum'da eğitim öğretim vermeye başlayacak. 


8 Ağustos 2017 Salı günü açıklanan LYS sonuçlarına göre 60 öğrenci genel, 2 öğrenci ise okul birinciliği kontenjanından girmeye hak kazandı. Bu yıla kadar öğrenciler eğitimlerini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdürüyor ve ÖSYS kılavuzunda da öğrencilerin eğitimlerini Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdüreceklerine dair bilgiler yer alıyordu.


Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan açıklamada fakülteye yerleşecek öğrencilerin MF-3 puan türüne göre 443-480 puan aralığında olduğu, Genel Yerleştirme yapılan 60 öğrencinin 14'ünün 1. tercih olarak Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih ettikleri belirtildi. Ayrıca öğrencilerin 10'unun Çorumlu, 11'inin ise komşu illerden oldukları ifade edildi.


Açıklamada, "Eğitim-öğretimine yeni başlayan bir fakülte olarak öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 25'inin ilk tercih olarak fakültemizi seçmeleri bize ayrı bir mutluluk vermiştir. Aramızda Çorum ve komşu illerden 21 öğrencimiz olması da fakültemizin bölgemize eğitim alanında da verdiği hizmeti göstermektedir" denildi.



Son Güncelleme: 15.08.2017 09:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.