O anlattı, gençler dinledi

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Alkan, ÇORİMDER'de İHL'li gençler ile biraraya geldi.

30 Ağustos 2018 Perşembe 18:12
O anlattı, gençler dinledi

ÇORİMDER tarafından her hafta düzenlenen kahvaltılı sohbet programının bu hafta konuğu Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan oldu.

Dernek merkezinde gerçekleşen gençlerle sohbet programına Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Önder yönetim kurulu üyesi ve ÇORİMDER Başkanı Ayhan Boyraz, Çorum Öncü Gençlik Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Bolat, Mustafa Külcü ve İmam Hatip Okulları öğrencileri katıldı.

Tanışma faslı ile başlayan programda Alkan, öğrencilere hayatını anlattı ve öğrencilerin güncel konularda sordukları soruları cevapladı. Öğrencilere kendini tanıtan Alkan, 1969 yılında Çorum'da doğduğunu belirterek,  “Klasik bir aileden geliyorum. Esnaflık yapan, kendi çapında işlerini yürütmeye çalışan, vergi dairesine hiçbir borcu olmayan bir baba ile ve ev hanımı bir annenin evladıyım. 5-6 yaşlarından itibaren esnaf çocuğu olmanın verdiği yükümlülük ve şartlardan kaynaklanan çıraklıklar, kalfalıkla ve hayatı çalışmayla geçen bir insanım.1980 yıllarında Çorum Atatürk Ortaokulu'nu bitirdim. İlkokulu Bahçelievler’de okudum. Büyüklerimizin hiçbir anarşi olaylarına karışmadan evine gel dediği ve 3 kişinin bir araya gelmesinin suç sayıldığı travmatik dönemlerde okudum" dedi.

Alkan, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kazandığını ve okulun bitmesinin ardından 1991 yılında aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak iş hayatına başladığını anlatırken bu süreçte sürekli olarak memleketi Çorum'a gelip gittiğini, 2011 yılında da Çorum Hitit Üniversitesi’ne rektör olarak atandığını hatırlattı.

Şimdiki gençlerin yaşadığı zorlukların eskiden kendilerinin yaşadığı zorluklar dan daha fazla olduğunu ifade eden Alkan, "Çünkü bizim çeldiricilerimiz çok azdı. Bizim yapmamız gerekenler çok netti ve standart bir hayatımız vardı. Ama şimdiki gençler öyle değil. Karşılaştıkları zorluklar daha fazla bunun için çok uyanık olmanız gerekiyor" şeklinde telkinlerde bulundu.

Konuşmasının sonunda Bağcılar Belediye Başkanı ve aynı zamanda Çorumlu olan Feyzullah Kıyıklık’ın 20 yaşlarında İngiltere'ye giderek bir öğrenci yurdunu açan kişi olduğunu da aktaran Alkan, şöyle devam etti: “Feyzullah Bey, o dönemde o yaşta inandığı dava için yola çıkıp bir çok imkansızlıklar içinde bu işi tamamladı.  Feyzullah Bey de sizin gibi Çorum İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Sizlerin de  davanız olması gerekkiyor. İnsanımız feraset sahibi olmalı ve her alanda olmamız gerekiyor. Her alanda yetişmiş adama ihtiyacımız var. Ülkemizin başarılı olması için bizim çok iyi işletmecilere, bizim çok iyi iktisatçılara, bizim çok iyi para politikası yapan gençlere ihtiyacımız var."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.