Ödüller peş peşe geldi

Hitit Üniversitesi üç ayrı kategoride ödülü lâyık görüldü.

18 Mayıs 2018 Cuma 19:50
Ödüller peş peşe geldi

Hitit Üniversitesi üç ayrı kategoride ödülü lâyık görüldü.

YÖK tarafından düzenlenen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsamında HİTÜ’ye “mekanda erişebilirlik”, “eğitimde erişebilirlik” ve “sosyo-kültürel faaliyetlerde erişebilirlik” olmak üzere 3 kategoride ödül verildi.

HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, konuya ilişkin kapsamlı bir açıklama yaparken, HİTÜ’nün Türkiye’de yalnızca 3 üniversitenin almaya hak kazandığı ‘Engelsiz Program Nişanı’na sahip oldu. ‘Engelsiz Program Nişanı’ Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojisi Programı’na layık görüldü.

Hitit Üniversitesi en fazla ödül alan üniversiteler arasındaki yerini aldı. Buna göre,

Spor Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Alaca Avni Çelik Meslek Yüksekokulu "Mekanda Erişim Bayrak Ödülü" (Turuncu Bayrak), ve "Eğitimde Erişilebilirlik Bayrak Ödülü" (Yeşil Bayrak) almaya uygun görüldüler.

Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) Açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine ilişkin kanun, tüzük, imar planları, yönetmelik hükümleri, TS 9111 ve farklı uluslararası standartlar gözetilerek, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygunluk açısından belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelere verildi.

Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) Engelli öğrencilerin doğal eğitim haklarının nitelikli olarak gerçekleşmesi için, verilen eğitimlerin çeşitli aşamalarında belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçlerini sağlayan üniversitelere yapılan çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek üzere verildi.

Sosyo-Kültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) Engelli öğrencilerin sosyal ve kültürel faaliyetlere erişimleri ve etkin katılımlarına yönelik alınmış olan tedbirleri ve hizmetleri desteklemek ve teşvik etmek üzere bu konuda belli bir düzeyde gayret eden üniversitelere verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.