PDR yönetmeliği yetersiz

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Eşkil, PDR yönetmeliğine ilişkin değerlendirmede bulundu.

10 Kasım 2017 Cuma 23:21
PDR  yönetmeliği yetersiz

Eğitim Bir Sen Çorum Şube Başkanı Tahir Eşkil, Millî Eğitim Bakanlığı Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği 10/11/2017 tarihli ve 30236 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak girdiğini, ancak yeni yönetmeliğin rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin niteliğini göz ardı ederek bu hizmetleri eğitim kurumlarının eğitim-öğretim etkinlikleri bütünlüğü içinde konumlandırdığının görüldüğünü bildirdi.

Eşkil yaptığı açıklamada, yeni yönetmeliğin eskisine göre köklü değişiklikler getirdiğini söylemenin mümkün olmadığını, rehberlik hizmetlerinin sınıflandırılmasında ve bu sınıflandırmaya göre kapsamının belirlenmesinde daha fazla detay hükümler göze çarpmakla birlikte esaslı bir değişiklik yapılmadığını belirterek, “Netice itibarıyla yeni yönetmelik, psikolojik danışmanlık ve rehberlik hizmetlerinin özgünlüğünü eğitim-öğretim hizmeti içinde doğru ve yerinde konumlandıramamaktadır. Nöbet ve belleticilik görevlerinin zorunlu hâle getirilmesi, rehberlik hizmetlerini olumsuz etkileyecektir. Bu bağlamda yönetmelik, rehber öğretmenlerin talep ve beklentileri doğrultusunda, rehberlik hizmetlerinin niteliği de göz önünde bulundurularak yeniden değerlendirilmelidir.” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.