Rektör, 'yoğun ilgi var'

Hitit Üniversitesi’nin ‘Çocuk Üniversitesi’ adı altında gerçekleştirdiği organizasyona yoğun ilgi olduğu belirtildi.

10 Haziran 2016 Cuma 10:19
Rektör, 'yoğun ilgi var'

Hitit Üniversitesi’nin ‘Çocuk Üniversitesi’ adı altında gerçekleştirdiği organizasyona yoğun ilgi olduğu belirtildi.

Çorum’da bir ilke imza atan Hitit Üniversitesi, kapılarını bu kez çocuklara açtı. Çocuk Üniversitesi ülkenin geleceği ve mimarları olan çocukların okulların tatil olduğu dönemlerde üniversite ortamında, üniversitenin imkanlarını kullanarak, öğretim görevlileri eşliğinde bilimsel, sanatsal ve sportif aktiviteler gerçekleştirilecek.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın verdiği bilgiye göre, Çocuk üniversitesi’ne yoğun bir başvuru oldu. Proje bir nevi çocuklara yönelik AR-GE çalışması oluyor. Çocuklar bilimsel çalışmalar yapacak, hayal kuracak, araştıracak, üretecek, sorgulayacak, kendilerini geliştirecek. Geleceği hesaplayan bir çok üniversite çocuk üniversitesini önemsiyor. ‘Ortalama insan üretir, başarılı insan hep öğrenir’ ilkesinden hareket edilmeli. Çocuk Üniversitesi’ne yoğun bir başvuru olması dikkat çekici.

ÇOCUK ÜNİVERSİTESİ

Hitit Üniversitesi Çocuk Üniversitesi 2016 yaz dönemi etkinlikleri 20 Haziran-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında ortaokul 5,6,7 sınıfı yeni bitirmiş veya bitirecek öğrencilerin katılımına yönelik olarak programlandı. Üniversite birimlerinde ve Çorum Müzesi’nde gerçekleşecek olan etkinlikler Arkeoloji Atölyesi, Mikropların Dünyasına Yolculuk, Nano Dünyaya Yolculuk, Scract atölyesi, Robotlar artık Hayatımızda, DNA okulu, Seslerin Dünyasına Yolculuk-Müziğimi Yapıyorum, Ebru atölyesi ve Yaşam Boyu Spor şeklinde sıralanacak. Etkinlikler içlerinde çocuk bakımı ve gelişimi uzmanlarının da olduğu konularıyla ilgili üniversitelerden 40 öğretim elemanının eşliğinde yapılacak. En fazla 40 öğrencinin kabul edileceği programa başvuru sayısı fazla olduğu taktirde başvuru sırasına göre kesin kayıt yapılacak. Etkinliklerin ayrıntılarına ve başvuru koşullarına www.cocukuniversitesi.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilecek.

Son Güncelleme: 10.06.2016 10:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.