ÖRNEK OLMAK YETMİYOR!

Çorum Belediyesi’nin ulaşım projelerinin bazı il ve ilçe belediyelerine örnek olduğunun belirtilmesine rağmen, son 7 yıldır şehir içi trafikte istenilen düzeyde rahatlamanın sağlandığı söylenemez.

27 Nisan 2016 Çarşamba 09:10
 ÖRNEK OLMAK YETMİYOR!


MUSTAFA DEMİRER/HABER-YORUM

Çorum Belediyesi’nin ulaşım projelerinin bazı il ve ilçe belediyelerine örnek olduğunun belirtilmesine rağmen, son 7 yıldır şehir içi trafikte istenilen düzeyde rahatlamanın sağlandığı söylenemez.

Belediye’nin toplu taşımada hayata geçirdiği akıllı ve kapalı klimalı duraklar, akıllı kavşaklar, sesli ikaz ışıkları, açık ve kapalı yeni otoparklar gibi bir çok çalışma olmasına karşın, bilhassa kent merkezi, yeni planlanan yerleşim bölgeleri ile eski dokuda araç ve yaya trafiğinde yaşadığımız problemler katlanıyor.


Bir okurumuz der ki, Çorum’un ulaşımını örnek alan konuk belediyelerin yöneticilerini araçlarına bindirip Gazi ve İnönü Caddesi ile ara sokaklarda öğleden sonra başlayıp bir kaç saat tur attırırsak ulaşımda geldiğimiz seviye daha somut (!) görülebilir. Eee haksız da değiller...


Daha önce de sıkça hatırlattık;


* Çorum’da yaya trafiğini olumsuz etkileyen ve şehre kasaba görüntüsü veren kaldırım işgalleri genişleyerek devam ediyor.


* Bir çok kavşakta standart dışı mühendislik hataları olduğu söyleniyor.

* Şehrin ana arterlerindeki kavşaklarda yayalara geçiş hakkı tanınmıyor.


* Tüm tedbirlere rağmen kent merkezinde araç trafiği çok ağır işliyor.


* Yaya kaldırımlarının üzerine araç parkları yapılıyor.


* Şehir merkezinde kamyon ve tır parklarına rastlanıyor.


* Eski dokuda kural dışı parklara göz yumuluyor. Ne belediye ne emniyet müdürlüğü trafiği felç eden sürücülere yönelik yeterli tedbiri alamıyor.


* Açık otopark sayısı artırılmasına rağmen sürücülerin bu otoparkları kullanımı sağlanamıyor.


* Motosikletler ve elektrikli bisikletler kaldırımlarda yaya güvenliğini tehlikeye sokuyor.


* Cadde ve sokaklarda kapatılmayan çukurlar risk. (Yama çalışması yeni başladı)


* İmar düzenlemelerinde şehir içi trafiği daha fazla içinden çıkılmaz hale getirecek planlamalar yapılmak isteniyor.


* İmar düzenlemelerini Belediye Başkanları’nın inisiyatifinden alan ve kentlerin uzun vadeli geleceğine yön veren, sanayi, ticaret, konut ve yeşil alanlarını önceden belirleyen Nazım İmar Planı bir türlü hayata geçirilmiyor.


Örnekleri çoğaltmak mümkün.


Şimdi Yalova Üniversitesi ile Çorum Belediyesi arasında imzalanan protokol doğrultusunda bitme aşamasına geldiği açıklanan kentin trafik mastır planının tamamlanması ve uygulamadaki sonuçlarının şehir trafiğine nasıl etki edeceği merakla bekleniyor.

Son Güncelleme: 28.04.2016 16:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.