Temayül oldu bitti, telaşı gazetecileri aldı

AK Parti'de gerçekleştirilen temayül yoklamasının ardından yerel basında yapılan yorumlar dikkat çekici.

19 Kasım 2013 Salı 10:45
Temayül oldu bitti, telaşı gazetecileri aldı

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana teamül haline getirdiği parti içi teşkilat temayülü bitti.

Her seçim döneminde temayül yapan, bizce de haklı gerekçelerle sonuçları pek dikkate almayan AK Parti Genel Merkezi, bu kez de âdeti yerine getirmiş oldu.

Particilerin dışında vatandaşın gündelik yaşamını hiç mi hiç ilgilendirmeyen bu gürültüde ‘GAZETECİLİK’  açısından altı çizilecek duruşlar var.

Yorumlar çok hızlı amma velakin…

Çorum’un yanı sıra çevre illerin temayülde kullanılan kapalı zarfları mühürlenip torbalara konulduktan  sonra açılmak üzere genel merkezin yolunu tutmuşken, yorumlar başlayıverdi. Hem de büyük bir hızla.

Sohbet ortamında yapılan yorumları doğal karşılasak ta, bazı yazılı ve görsel medyaya yansımaları çok dikkat çekici.

AK Parti’den önce iktidar olan partilerde belirli dozda çekişmelerin yaşandığını görmüştük.

Ancak bu dönemde yaşandığı kadar iç çekişme, manipülasyon  ve bilgi kirliliğine şahit olmadık.

Zurnanın ‘zırt’ dediği yer

İnsanları kendi bilgileri dışında veya istemedikleri halde etkileme veya yönlendirme işlemi anlamına gelen ‘manipülasyon’u parti içi grupların yönlendirmesiyle adının önünde ‘gazeteci’ unvanı taşıyanların yapması hakikaten manidar.

Temayülle ilgili yapılan sözüm ona öngörülere, rivayetlere, yorumlara  göz attığınızda; bazı çevrelerin yönlendirmesi, birilerinin ön plana çıkarılması veya bazı isimleri koruma içgüdüsünün tezahürlerini görmemek için kör olmak lazım.  

Temayülle ilgili yapılan yorumların birbirleriyle yüzde yüz zıt olması ise  çarpıtma ve bilgi kirliliğinin ötesinde, tarafgirliğin ‘gazeteciyi’ nereye vardıracağını izlemek açısından ibret verici.

Bu arada son günlerde ‘gazetecilik’ yaptığı iddiasıyla birilerinin avukatlığına soyunanlar, birilerine artı puanlar verenler, bol keseden estirip duruyor. Geçmişte de böyleleri vardı, bundan sonra da olacaktır elbette. Oysa bu arkadaşların kaygılanmasına, telaş etmesine, endişelenmesine hiç gerek yok. Sözcülüğünü yaptıkları kişiler istedikleri zaman kendilerini savunacak, izah edecek cesarete sahiptirler mutlaka. Yeter ki istesinler, yeter ki kimileri de onlar adına her şeye teşne olmasınlar.







habercim19.com 





Son Güncelleme: 19.11.2013 15:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kargılı 2013-11-19 11:42:21

sizi gönülden kutluyorum. haberde milletvekilleri eğilimlerine göre diye aday açıklamışlar. sadece kargı değil diğer ilçelerde hep önde olan isimler değilde istenilen isimler yazılmış. sonrada biz gazeteciyiz milletvekillerinin eğilimleri böyle diye cevap yazıyorlar. somut olmayan bişeyle halkı yönelndirmeye çalışmak sanırım onlara olan güvenide zedeler.. iyi çalışmalar

Avatar
Abdullah Yaylalı @Kargılı 2013-11-19 21:06:26

sayın kargılı öyle olmadığını sen neden biliyorsun.haber gayet açık eğilimleri diyor.