‘Hükümet medyayı dizayn ediyor’

Gazetesi'nden kovulmasının ardından Twitter'a katılan Dündar'ın hesabı Başdanışman Yalçın Akdoğan'a yönelik twitlerinin ardından kapandı.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 15:06
 ‘Hükümet medyayı dizayn ediyor’


Gazeteciler.com'un haberine göre Milliyet'ten kovulan Can Dündar'ın Twitter macerası çok kısa sürdü. Köşesini kaybettikten sonra Twitter'a giren usta gazetecinin "candundaradası" kullanıcı adıyla açtığı hesap askıya alındı.

BİR KAÇ SAATTE 20 BİN TAKİPÇİYE ULAŞTI

Gezi Parkı eylemi sonrası medyada başlayan işten çıkartma veya istifaya zorlama dalgasının son kurbanı olan Can Dündar'ın dün açtığı Twitter hesabı kısa sürede 20.850 takipçiye ulaşmıştı. Dündar'a ait olan “@candundaradasi” hesabının hesabının neden askıya alındığı ise henüz bilinmiyor.

BAŞDANIŞMAN'A YAKICI SORULAR, AĞIR SUÇLAMALAR!

Can Dündar son twitlerinde Başbakan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ı hedef alarak, hükümetin medya patronları üzerinde baskı kurarak medyayı dizayn ettiğini söyledi. Akdoğan'ın iddiaları red ettiğine vurgu yapan Dündar, Erdoğan Demirören'le yaptığı ve kovulduğunu öğrendiği konuşmadan ilk ipuçlarını da verdi. Dündar, Başdanışman'a atfen "Yani, o aramıyormuş. O zaman bize “yukarının baskılarından” yakınan medya patronlarına ve yöneticilerine bir çağrı yapalım: Size kim baskı yaptıysa açıklayın!" dedi.

CAN DÜNDAR'IN SON TWEET'LERİ:

Başbakan Başdanışmanı Yalçın Akdoğan Habertürk’e, “28 Şubat’ta da, 27 Nisan’da da askerin talimatıyla hareket eden medya mensuplarının bir kısmı bugün hükümet müdahalesinden şikayet ediyor” demiş. Üstümüze almıyoruz; 28 Şubat’ta, 27 Nisan’da askerin müdahalesine karşı yazdıklarımız ortada… Fark orada değil. Fark, o zaman 28 Şubat’a kızanların, bugün 28 Şubatçı kostümüne bürünmesinde..aynı yöntemlerle patronlara “kovulacaklar listesi” dikte etmesinde… “Patronlarıyla, yöneticileriyle aylardır görüşmediği medya gruplarındaki değişiklikler, haberi bile yokken ona atfediliyor”muş. Yani, o aramıyormuş. O zaman bize “yukarının baskılarından” yakınan medya patronlarına ve yöneticilerine bir çağrı yapalım:

Size kim baskı yaptıysa açıklayın!

Yoksa “insanların ekmeğiyle oynama”nın sorumluluğu üzerinize kalacak. Gazete.com




Son Güncelleme: 03.08.2013 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.