Vali Çiftçi'ye veda ederken...

Çorum'da 4 yıl 9 ay görev yapan Vali Mustafa Çiftçi'ye veda ederken...

12 Ağustos 2023 Cumartesi 00:27
Vali Çiftçi'ye veda ederken...

GÜLESİN AĞBAL DEMİRER

Bürokratlar gelir, gider, yolcu misali. Önemli olan geride ne ve nasıl bir iz bıraktıklarıdır. Çorum’da bir yer, Çorumlu’nun gönlünde güzel bir iz bırakan Vali Mustafa Çiftçi de son kararname ile Erzurum’a (ana-baba ocağım) atandı. Dadaşların diyarı Erzurum eminiz Vali Çiftçi’yi hüsn-ü kabulle karşılayacak. Vali Çiftçi de vatana-millete hizmet düsturu çerçevesinde doğru bildiği ilkelerinden, prensiplerinden taviz vermeden gayretle çalışacak, bundan eminiz.

GİDENİN ARDINDAN…

Adettendir, gidenin ardından veda ve iyi niyetli bir ‘güle güle’ yazısı yazılır. Çorum’da devleti temsil eden en tepe isim olarak Vali Çiftçi’yi ‘kibirden uzak, mütevazı, inandığı doğrulardan vazgeçmeyen, halkın derdiyle dertlenen, kendisine ulaşan sorunlara her zaman duyarlı, elinden geleni yapma gayretinden geri durmayan’ bir yönetici olarak hatırlayacağız. Bazı çevrelerce ‘vatan haini(!) olarak lanse edilen merhum İskilipli Atıf Hoca’yı -tüm haksız eleştiri ve tepkilere rağmen- bir hakkı teslim babında her yıl ölüm yıldönümünde devlet ricali olarak yad edişini ise asla unutmayacağız. Bu bile bize Vali Çiftçi’yi anlatmak için yeter, ancak…

BİR KAÇ ÇENTİK…

Vali Mustafa Çiftçi ile geçen 4 yıl 9 ayımız, birçok bakımdan Çorumlular için ‘böyle bir yönetici tarafından yönetiliyor olmak açısından’ hoşsa da, her şeyimiz de güllük gülistanlık değildi elbette. Örneğin hepimizi rahatsız eden asayiş mevzusu. Gönül isterdi ki, Vali Çiftçi bu konuda biraz da ‘elini masaya vurma’ gerekliliğini kullansaydı. Aynı gereklilik bürokratik işleyiş için de hayati öneme sahip. Naiflik iyidir, ancak anlayana ve hak edene.

Şunu da göz önünde bulundurmak lazım ki, Çorum, Vali Mustafa Çiftçi’nin ‘valilik’ yaptığı ilk görev yeriydi. Her işte olduğu gibi ‘yönetim’de de ‘tecrübe’ mühim. Biz şimdi Erzurum’a ‘Çorum’ tecrübesi yaşamış bir Vali gönderiyoruz. Önce Erzurum’a sonra vatana, millete hayırlı olsun.
 

Son Güncelleme: 12.08.2023 00:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-08-12 09:23:08

Günümüzde kaymakamlık,valilik veya üst duzey görevler artık sembolik hâle getirilmiştir. Sorumluluğu olmayan,ancak etkin yaptırım gücüne sahip siyasi kurum ve kişiler, sendikalar il ve ilçelerde yönetenleri etkileme ve yönlendirme gücünü kullanmaktadırlar. Bu duruma hiçbir yöneticinin itiraz etme hakkı yoktur. Aksi halde kendisini kapının önünde bulur. Mustafa Çifci sembolik olarak iyi bir vali, insan olarak da mükemmeldi. Yapabildiklerinin en iyisini yapmıştır.

Avatar
Davut 2023-08-12 09:49:11

Çok doğru bir tespit vali Mustafa çiftçi gariban dostu Müslüman naif zarif şefkatli tamam bu yönünü naif zayıf garip indirip çeken insanlara göstersin ama herkes öyle değildi hele hele liyakatsiz idareciler il müdürleri valinin yenisiyle ya yetkilerini yanlış kullanıyorlar yada hiç kullanıyorlar çorum dada tamda böyle oldu vali olarak recep yazicioglu örneği var yada tabiri gz Ömer sn vali Erzurum'a kendisine çekidüzen vermezse devlete de milletine yazzık olur hemde kendisi o güzel özellikleriyle uzun yıllar hizmet edecekken Erzurum son olur inşAllah orada iyi bir başlangıç yapar hem orada içişleri bakan yapmış erkan ala selamı altinok var musade etmezle benden soylemesi

Avatar
GÖREN GÖZ 2023-08-12 13:48:48

VALİ DEN MİRAS ,TÜRKİYEDE SİZİ İLK ÜÇE SOKTU......SUÇ ORANI BAKIMINDAN ...İYİ Mİ ....YAZIK BU KAFAYA ÇORUM YAKINDA BELEDİYELİĞİN ELİNDEN ALINSA YERİDİR

Avatar
Çorumlu 2023-08-12 01:55:57

Güzel insandır. Aklınızda kalan bir hizmetini yazın desem kim ne yazar? Yolu açık, gittiği yerde çok faydalı olsun inşAllah.

Avatar
Gören göz 2023-08-12 08:53:21

İskilipli yöneticiler ÇORUM İskilip yoluna neden ilgilenmez kimi topa takılmış kimi belediyeden nasıl nemalanarak derdinde bir açıklama yok UYANALIM
İnşAllah BELEDİYE yönetimi değişir. İl ile ilişkisi kuvvetli yerel yönetim ekibi kurulur.

Avatar
at hırsızı 2023-08-12 09:23:31

bazı kimseler degil devlet . bazı kimseleri kabul edersek işin boyutu değişir birileri içinde birileri kahraman yada vatan haini.kavram kargaşası yaratmanın gereği yok.