En çok çocuklar sevindi

Cansuyu Derneği İdlib'te mazlumlara yardımları ulaştırdı.

10 Ocak 2020 Cuma 22:44
En çok çocuklar sevindi

Cansuyu Derneği dünya mazlumlarına ve gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor.

İç savaşın dinmediği, her geçen gün yaşanan dramın daha da büyüdüğü sınır komşumuz Suriye'de acil insani yardım ihtiyacı artıyor.

Cansuyu Derneği tarafından organize edilen ve muhtaçlar için toplanan yardım malzemeleri tırlara yüklenerek Kilis üzerinden Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden konvoy eşliğinde Suriye'ye ulaştı.

Özellikle İdlib bölgesinde yaşanan sıkıntılardan dolayı harekete geçen Cansuyu Derneği ekipleri, Türkiye'nin dört bir yanındaki hayırsever vatandaşlardan aldıkları acil yardım emanetlerini İdlib'e ulaştırdı.

İçerisinde temel yiyecek maddelerinin olduğu gıda kumanyaları, giyecek ve ısınma malzemelerinden oluşan 125 tonluk acil insani yardımı, Suriyeli binlerce muhtaca dağıtılırken, bölgedeki insanlara umut ışığı oldu.

Acil Yardım Organizasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Cansuyu Derneği Ankara Temsilcisi Mehmet Savaş, bölgede büyük bir dramın yaşandığına dikkat çekerek,”Suriye'nin İdlib bölgesindeyiz. Burada büyük bir felaket ve dram yaşanıyor. İnsanlar aç, açıkta ve çaresiz durumda yardım bekliyorlar. Türkiye'den hayırsever vatandaşlarımızın bize emanet ettiği gıda, giyecek ve ısınma malzemelerinden oluşan 125 tonluk yardımımızı muhtaçlara ulaştırdık. Savaş bölgesinde kimsesiz kalan çocuklarımız için buradaki yetimhaneleri ziyaret edip onların yüzünde tebessüm olduk. Burada zor şartlar altında yaşayan mazlum kardeşlerimizin çaresizliğine bir nebze de olsa çare olmak istedik. İnşallah bölgedeki faaliyetlerimiz devam edecek.”

Son Güncelleme: 10.01.2020 23:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.