Amerika’dan öğretim elemanı geldi

ABD’den 4 öğretim elemanı Hitit Üniversitesi’nde göreve başladı.

18 Eylül 2013 Çarşamba 17:16
 Amerika’dan öğretim elemanı geldi


ABD’den 4 öğretim elemanı Hitit Üniversitesi’nde göreve başladı.

Yabancı dil öğretimi ve uluslararası ilişkilerin geliştirilmesine büyük önem veren Hitit Üniversitesi, Amerika Birleşik Devletleri’nden gelen dört öğretim elemanı ile daha da güçlendi. Sözleşmeli öğretim elemanı olarak göreve başlayan Joseph Antony Wheeler ve Stacy Dawn ile Fulbright İngilizce Öğretim Asistanlığı (ETA) Programı kapsamında göreve başlayan Victoria Sun ve Kayla Rose, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, Hitit Üniversitesi bünyesinde çalışacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren ABD’li öğretim elemanları, Hitit’e ne şekilde en verimli katkıyı sağlayabileceklerine dair önerilerde bulundular.

Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitede olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden Rektör Prof. Dr. Alkan da, ‘Bir Dünya Üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Hitit Üniversitesi’nin, yabancı uyruklu öğretim elemanlarla yoluna daha da güçlü bir şekilde devam edeceğini belirtti.

Yabancı uyruklu öğretim elemanlar, üniversite
birimlerinde yürütülen yabancı dil derslerine katılarak öğrencilerin pratik konuşma becerilerine katkıda bulunacaklar. Aynı zamanda HİTİTSEM bünyesinde açılacak kurslarda İngilizce eğitimi verebilecekler. Dersler dışında kalan zamanlarını Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon Birimi ve Uluslararası İlişkiler Birimi’nde geçirecek yabancı uyruklu öğretim elemanları İngilizce yazılan makaleleri dil bilgisi ve yazım hataları yönünden kontrol etme görevlerini de üstlenecekler.





Son Güncelleme: 18.09.2013 18:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.