Bu proje dünya kütüphanelerinde

Hitit Üniversitesi ile İtalya’nın Bologna Üniversitesi Kütüphanesi (Biblioteca Universitaria di Bologna)...

17 Mart 2015 Salı 12:27
 Bu proje dünya kütüphanelerinde


Hitit Üniversitesi ile İtalya’nın Bologna Üniversitesi Kütüphanesi (Biblioteca Universitaria di Bologna) arasında 31 Ocak 2013 tarihinde imzalanan iş birliği anlaşması (Memorandum of Understanding) gereğince yapılması planlanan ‘Between Ottoman Pashas and Luigi Ferdinandi Marsili: Letters and Contracts’ başlıklı proje tamamlandı.


Türk tarihinde çok önemli bir yer tutan 1699 Karlofça Antlaşması ile ilgili proje kapsamında ‘Boundary Letters: Ottoman Officials to Luigi Ferdinando Marsili (1699-1701)’ başlığıyla İngilizce olarak hazırlanan kitabın tanıtımı ile proje sonlandırma ve değerlendirme toplantısı Bologna Üniversitesi Kütüphanesi’nde yapıldı.


Proje koordinatörlerinden Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demiryürek’in katıldığı toplantıda, çalışmadan övgüyle söz edilerek projenin ve kitabın araştırmacılar için önemi vurgulandı. Kütüphane yetkililerine sunulan ve büyük beğeni kazanan proje kitabı, Türkiye’de ve önemli dünya üniversiteleri kütüphanelerine gönderilerek araştırmacıların hizmetine sunulacak. Üniversite bu projeyle tarih bilimine uluslararası alanda önemli bir katkı yaptı.


Yükseköğrenimin uluslararasılaştırılması çalışmalarında dünyaca önemli bir üne sahip olan ve ‘Bologna Süreci’nin öncülüğünü yapan, 1088 yılında kurulan ve batı dünyasının en eski üniversitesi olarak kabul edilen ve halen dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Bologna Üniversitesi 5 binden fazla akademik personel ile yaklaşık 90 bin öğrenciye 400’ün üzerinde eğitim programı sunuyor.



Son Güncelleme: 17.03.2015 12:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.