Camiler onlarla çiçek açtı

Yaz Kur'an kursları ‘Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti’ çağrısıyla geçtiğimiz gün başladı.

07 Temmuz 2023 Cuma 22:42
Camiler onlarla çiçek açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yurt genelinde düzenlediği yaz Kur'an kursları ‘Çocuklar Koşun Haydi, Şimdi Yaz Kur’an Kursu Vakti’ çağrısıyla geçtiğimiz gün başladı.

Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Çorum’da da tüm cami ve Kur’an kurslarının kapıları çocuklar için açıldı.
İl müftülüğü bünyesinde 3 Temmuz 2023 tarihinden itibaren eğitim vermeye başlayan ve 6 hafta sürecek olan Kur’an kursları için kayıt başvuruları 10 Temmuz'a kadar devam edecek.

Bu kapsamda il müftülüğüne bağlı bazı yaz Kur’an kurslarını ziyaret eden İl Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, öğrencilerle bir araya geldi.
Öğrencilere nasihatlerde bulunan Üveyik, Kur’an-ı Kerim’i öğrenmenin önemine değinerek, “Kur’an’ın ilahi mesajlarını doğru bir şekilde anlayıp yaşamamız ve hayatımızda uygulamamız gerekir.” dedi.

Üveyik, camilerin Yaz Kur’an kurslarında çocuklarla dolmasıyla çiçek açtığını söylerken şu mesajı verdi: “Buradan tüm anne ve babalara sesleniyorum, tüm gençlerimizi ve çocuklarımızı cami ve Kur’an kurslarımıza davet ediyorum." dedi.

Ziyarette müftülük Din Hizmetleri Şube Müdürü Sani Soytürk ve Eğitim Uzmanı Rahmi Güccan da hazır bulundu.

Son Güncelleme: 08.07.2023 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.