ÇEKVA geleneği sürdürüyor

Çorum Eğitim Kültür Vakfı (ÇEKVA)’nın 1995 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü Fen Lisesi hazırlık kursu, bu yıl da Ekim ayının ilk haftasında başladı.

08 Ekim 2013 Salı 09:49
 ÇEKVA geleneği sürdürüyor

Çorum Eğitim Kültür Vakfı (ÇEKVA)’nın 1995 yılından bu yana aralıksız sürdürdüğü Fen Lisesi hazırlık kursu, bu yıl da Ekim ayının ilk haftasında başladı.

Yetenekli, başarılı ve dershanelere gidemeyen öğrencilere haftada 15 saat ders vererek eğitim takviyesi sağlayan ÇEKVA’nın, halen 43 öğrencisi Fen Lisesinde okuduğu belirtildi.

ÇEKVA Temsilcisi Ahmet Güngör, Eylül ayında Çorum’daki ortaokullara yazı göndererek Fen Lisesi sınavına girme koşulunu taşıyan başarılı, ihtiyaç sahibi en az iki öğrencinin vakfa gönderilmesini istediklerini ve ÇEKVA’ya gelen öğrencilerle hafta içi hergün saat 16.00’da derslere başladıklarını belirtti.

Güngör, “Öğrencilerimiz burada okulda aldıkları temel bilgilerin kısaca tekrarı yapıp, bol bol problem çözürek test tekniğini geliştirmektedirler. Bu yıl SBS’nin değişmesi sebebiyle kurslara Ekim ayında başladık. Özünde kendine güven ve ifade edebilmeyi ön plana alarak, Milli Eğitim’in temel amaçları doğrultusunda eğitim veriyoruz.” dedi.

Burs müracaatlarının 30 Eylül itibarıyla sona erdiğini, İzmir ve Antalya şubeleri hariç 3 bin 217 müracaat yapıldığını kaydeden Güngör, Avni Çelik’in ÇEKVA Yönetim Kurulu Başkanı olmasından itibaren sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra üniversitede okuyan öğrencilere hem burs miktarında hem de öğrenci sayısında artış yapıldığını dile getirdi.

Güngör, Çorumlu gençler adına ÇEKVA Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik’e teşekkür etti.




Son Güncelleme: 08.10.2013 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.