Çorum da bekliyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi’ne Hukuk Fakültesi ve Adalet Yüksek Okulu kurulmasına onay verildi. Hitit Üniversitesi için de benzer bir girişim yapılmıştı, ancak henüz netice alınamadı.

07 Temmuz 2019 Pazar 00:51
Çorum da bekliyor

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi ve Adalet Yüksek Okulu kurulmasına onay verildi. Hitit Üniversitesi'ne de bir önceki dönem Hukuk Fakültesi kurulacağı sözü verilmişti. Ancak henüz olumlu bir netice alınamadı.

Çankırı Karatekin Üniversitesi'nden (ÇAKÜ) yapılan duyuruda “Üniversitemizde Hukuk Fakültesi ve adalet Yüksek Okulu kurulması kararı alındı. Karar YÖK Genel Kurulu’nca alındı. YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç ve Genel Kurul üyelerine ayrı ayrı teşekkür ederim. Unutulmasın: 'Nerede insan varsa orada hukuk vardır' denildi.

HUKUK FAKÜLTESİ

Öte yandan Hitit Üniversitesi yönetimi de geçtiğimiz dönem Hukuk Fakültesi kurulması yönünde girişimlerin başlatıldığını açıklanmıştı. Ancak bugüne kadar somut bir gelişme yaşanmadı.

VETERİNERLİK FAKÜLTESİ 

Bu arada Hitit Üniversitesi bünyesinde Veterinerlik Fakültesi açılması beklentisi halen devam ediyor. Daha önce onayı alınan Diş Hakimlği Fakültesi'nin de bina sorununun çözülmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 07.07.2019 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tolga 2019-07-07 10:44:06

Bina varmı bina.. Sokaktamı eğitim verilecek..

Avatar
Üniversite 2019-07-07 11:44:11

Her şehire bir üniversite açıldı, gençler bu üniversitelerde okusun bilim adamı yetişsin güzel, pekiiii mezun olan gençlere iş garantisi var mı? Ne olacak bu üniversite mezunu genç işsizler.Biz bunları cafelerde garsonluk yapsın diye okuttuk.

Avatar
Üniversitem 2019-07-07 16:28:01

Yeni Rektörümüz bu işi hallederek ilk büyük icraatını yapabilir.

Avatar
Osmancıklı 2019-07-07 19:43:01

Cumhurbaşkanımız hukuk fakültelerinin sayısını azalcaz ve niteliğini arttıracaz dememişmiydiki bu yök neye göre onay verdi. Bizim neyimiz eksik. O zaman heryere açalım. Rektörü hukukçu mu olması lazım

Avatar
öğrenci 2019-07-08 22:39:26

çorumda liseden sonra neden hukuk fakültesinde okumayalım. bu konuda çorumlular olarak gerekli yerlerden başvurularımızı yapamıyormuyuz. şehrimizde seçimlerdede kimin kazandığı belli. çankırıda belli. bizimde hakkımız değilmi.

Avatar
Büyük İcraat 2019-07-07 23:03:39

önce açılan fakültelere, “ne varki her yerde var” diyorsunuz. Bu hocaya da fakülte aç büyük icraat yap diyorsunuz. İki yüzlülük...