Dershanelere 1 ay süre!

Hükümetin dershaneleri kapatma planındaki ikinci aşama da belli oldu.

22 Ekim 2013 Salı 11:45
 Dershanelere 1 ay süre!

Hükümetin dershaneleri kapatma planındaki ikinci aşama da belli oldu. MEB, dershanelere, tabelalarındaki 'T.C. Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kaldırmaları için 1 ay süre verecek.

Dershanelerin kapatılmasındaki izlenecek yoldaki adımlar belli olmaya başladı. Cumhuriyet devrimi kanunlarının başında gelen Tevhid-i Tedrisat Kanunu, dershanelerin kapatılmasının yasal düzenlemesindeki ilk adım olarak planlanmıştı. Şimdi de ikinci adım olarak Milli Eğitim Bakanlığı(MEB) dershanelere tabelalarındaki 'T.C. Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kaldırmaları için 1 ay süre verecek.

Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na göre, Türkiye sınırları içindeki tüm eğitim kurumlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermesi gerekiyor. MEB'in üzerinde çalıştığı tasarıya göre, dershaneler, MEB kapsamı dışına çıkarılacak. Böylece, dershaneler Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na aykırı hale gelecek ve ticari işletme olarak faaliyetlerini sürdüremeyecek bilgileri kulislerde konuşulmaya başlandı.

Dershanelere olan ihtiyacı yok etmek için sınav sistemini değiştiren Milli Eğitim Bakanlığı, ikinci aşama için gerekli olan yasal düzenleme çalışmasında son aşamaya geldi.


DERSHANELERE 1 AY SÜRE VERİLECEK!

Taslakta Özel Öğretim Kurumları Kanunu'ndaki 'dershaneler' başlığı çıkartıldı. Kanunun başlangıç kısmındaki 'dershane' sözcüğü de aynı şekilde yasadan ayıklandı. Değişikliğin ardından mevcut dershanelerin hiçbiri 'TC Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kullanamayacak. Dershanelerin tabelalarından bu ibareyi kullanması yasa dışı hale gelecek.

Dershanelerin yasa dışı hale gelmesinin ardından da tabelalarındaki 'T.C. Milli Eğitim Bakanlığı' ibaresini kaldırması için 1 ay süreleri olacak.


ÖZEL OKUL OLABİLME KOLAYLIĞI GELİYOR


Dershanelerin kapatılmasının ardından kapanan bu dershaneler için de özel okul olabilme kolaylığı getirilecek. Özel okullar için aranan bazı niteliklerin kaldırılacağı böylece dershanelerin bulundukları mekanda özel okula dönüşebilmesinin de önü açılacak. Okul olabilmek için aranan şu özelliklerin değişmesi gündemde: spor salonu, dinlenme alanları, bahçe metrekareleri…

ROTAHABER






Son Güncelleme: 22.10.2013 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.