Devir-teslim yarın

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde devir-teslim töreni 27 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

25 Mayıs 2019 Cumartesi 17:20
Devir-teslim yarın

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü’nde devir-teslimi yarın (27 Mayıs Pazartesi günü) yapılacak.

Hitit Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, devir teslim töreninin yarın saat 14.00'de Erol Olçok Senato Salonu'nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Hitit Üniversitesi’ne Prof. Dr. Ali Osman Öztürk atandı. Atama kararnamesi geçtiğimiz Cuma günü çıktı. İki dönemdir rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ın görev süresi ise 17 Mayıs’ta sona ermişti. Alkan, daha önce görev yaptığı İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyeliği görevine geri dönüyor.

PROF. DR. ALİ OSMAN ÖZTÜRK

Yeni Rektör Öztürk, 1972 Kütahya’nın Emet ilçesi doğumlu. 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1997 yılında Yüksek Lisansını aynı üniversitede Avrupa Birliği’nin Sosyal Politikaları ve Endüstri İlişkileri alanında tamamladı. 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri/North Carolina State Üniversitesi’nde kamu yönetimi anabilim dalından doktora derecesini aldı.

Akademik kariyerine North Carolina State Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak 2001 yılında başlayan Öztürk, 2005- 2007 yılları arasında aynı üniversitenin kamu sektöründe liderlik programı kurucu direktörü olarak görev yaptı. Akademik faaliyetlerini İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde göreve başladığı 2011 yılına kadar yardımcı doçent olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde sürdürdü.

Haziran 2011’den itibaren, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde sırasıyla Bologna Süreci Koordinatörlüğü, Liderlik ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü gibi idari görevler yanında Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünde öğretim üyeliği yaptı. 2014 Ekim ayından itibaren ise İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi kadrosunda.

Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün, yeni kamu yönetimi, kamu sektöründe girişimcilik, liderlik, iş ahlakı ve sosyal bilimlerde araştırma metotları alanlarında çok sayıda uluslararası ve ulusal düzeyde yayınlanmış çalışması bulunuyor.

Ekim 2014’te Başbakan Müşaviri, Ağustos 2016 - Eylül 2018 arası Başbakan Başmüşaviri ve Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü görevlerini yürüttü. İstanbul Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde öğretim üyesi olarak görev yaptı.

Evli ve iki çocuk sahibi olan Ali Osman Öztürk iyi derecede İngilizce biliyor.

Son Güncelleme: 27.05.2019 09:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hadi Çorum 2019-05-26 14:17:36

İlinizin en önemli kurumlarından. Allah hayırlı etsin. Bize düşen hocamıza destek olmak. Yapacaksak yapıcı eleştiri yapmak, işlere omuz vermek. Allah muvaffak etsin.

Avatar
BUHARALI 2019-05-26 15:49:57

Reha Hoca güzel bir başlangıç yaptı, inşaAllah yeni rektorumuzbkalan işleri tamamlar, daha güzel işler yapar.
Gidene Allah yol selametligi versin, kalana ise sabır ve güç.
Allah Devletimize Zeval Vermesin.
Amin...