El verdiler çocukları sevindirdiler

Çorum HDF 'Bir El de Sen Ver' İyilik hareketi kampanyasını başarıyal gerçekleştirdi

26 Aralık 2017 Salı 01:02
El verdiler çocukları sevindirdiler

Merkezi Ankara’da bulunan Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu (Çorum HDF) Engelli Konseyi, Kadın Konseyi, Çorum HDF’ye üye olan KIRLANGIÇ-DER ve diğer tüm derneklerin Çorum’un Ortaköy İlçesine bağlı İncesu Köyü İlkokulu, Mecitözü Elvan Çelebi İlkokulu ve Oğuzlar İlkokulu için başlattığı “Bir El de Sen Ver” İyilik hareketi kampanyası, hafta sonu başarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan açıklamaya göre, kampanya kapsamında kısa sürede toplanan kırtasiye malzemeleri, mont, ayakkabı, Çorum HDF Kadın Konseyi’ne üye kadınların el emeği göz nuru ile ördüğü şapka, atkı vb. birçok eşya, kar kış dinlemeyen Çorum HDF gönüllüleri tarafından Çorum’un köylerindeki okullara dağıtıldı.

Dağıtıma; Çorum HDF Meclis Başkanı Yusuf Karaaslan, Çorum HDF Genel Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediyesi CHP Meclis Üyesi İbrahim Yollu, Çorum HDF Engelli Konseyi Sorumlusu Gökay Saçılık, Kırlangıç Kimsesizler ve Engelliler Yardımlaşma Derneği Başkanı Sevgi Metin, Beyyurdu Köyü Dernek Başkanı Müslüm Cingöz, Kadın Konseyi Üyesi Meral Saçılık katıldı.

Kampanyadan büyük mutluluk duyan çocuklar, Çorum HDF gönüllülerini büyük sevgi gösterisiyle karşıladı.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ

Çorum HDF Meclis Başkanı Yusuf Karaaslan, yardım kampanyasına; Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak ve Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan’ın da destek verdiğini, Ispanak ve Arslan’ın bununla da yetinmeyip, dağıtım törenine katılarak bu mutluluğa ortak olduklarını belirtti.

STK’LARIN PROJELERİ BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Çorum HDF’nin yapmış olduğu sosyal bir projeye ortaklık ettiklerini belirten Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan,”Çorum HDF’nin sosyal projeler dışında, birçok büyük projeler gerçekleştirdiğini biliyoruz. Ama en anlamlı olanı sanıyorum ki bugünkü olan. Bu sosyal projeleri, Çorum HDF Engelli Konseyi ve Kırlangıç Kimsesiz ve Engelliler Yardımlaşma Derneği yürütüyor. Bugün ben de bu konsey ve derneğimizle beraber Oğuzlar İlkokulu’nda gerçekleşen törene eşlik etmenin mutluluğunu yaşadım. Bizler de sosyal yardımlaşma ve Çorum Valiliğimizin desteğiyle çocuklarımıza 10 adet mont ve bot desteği verdik. Sivil toplumlar tarafından gerçekleştirilen projeler, bizler için ayrı bir anlam ifade ediyor. Umarım ki federasyonumuzla, bünyesindeki engelli konseyi ve derneği ile daha birçok güzel projeler yaparız. Emeği geçen tüm dostlara ve tüm yetkililere sizlerin aracılığıyla teşekkür ederim” dedi.

Yardım kampanyasına 2 kütüphane bağışlayan Anadolu Hitit Dernekleri Çorum Federasyonu Başkanı Ali Özgür Ispanak, “Bizler çok büyük bir aileyiz, bunun da verdiği güçle çocuklarımızın geleceği için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Ispanak, kötü hava şartlarından dolayı Mecitözü Elvan Çelebi İlkokulu’na  desteğin yapılamadığını, ancak kısa sürede şahsı ve Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Arslan tarafından çocuklara teslim edileceğini belirtti.

ÜLKEMİZİ İYİLİKLER KURTARACAK

Çorum HDF Genel Başkanı Av. Cemal Emir ise, “Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu Engelli Konseyi, Kadın Konseyi, Çorum HDF üyesi KIRLANGIÇ-DER ve diğer üye derneklerimizin özverili çalışmaları sayesinde başlatılan "Bir El De Sen Ver" İYİLİK HAREKETİ kampanyası, ülkemizi iyiliklerin kurtaracağının göstergesidir. Yapılan İyilik hareketini kimin yaptığı, kimin düzenlediği bizler için hiç önemli değil. Bizler Çorum HDF ailesi olarak, her türlü iyilik hareketinin yanında olan bir kurumuz. Önemli olan çocuklarımızın yüzlerini güldürüp, onların dünyalarına bir nebze de olsa güzelleştirebilmektir. Çorum Hitit Dernekleri Federasyonu olarak bünyemizde bulunan konseylerimizi, derneklerimizi bu örgütlü çalışmalarından dolayı tek tek kutlar, birçok güzel yeni projeyi hayata geçirip, daha birçok hayata dokunmalarını canı gönülden dilerim.” dedi.

Son Güncelleme: 26.12.2017 01:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.