Hitit İlahiyat farkı

Hitit İlahiyat Dergisi, DOAJ indeksine kabul edildi.

05 Temmuz 2023 Çarşamba 20:06
Hitit İlahiyat farkı

ESCI, TRDİZİN, EBSCO Academic Search Ultimate, SCOPUS gibi önemli dizinlerde taranan Hitit İlahiyat Dergisi, DOAJ indeksine kabul edildi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre; 2002 yılından bu yana yayın hayatına devam eden Hitit İlahiyat Dergisi, ulusal ve uluslararası alandaki gelişimini sürdürüyor.

Sosyal ve Beşeri Bilimler/Din alanına perspektif sunmayı ve bu alanlardaki ilmi çalışmalara bilimsel ve akademik katkı sunmayı misyon edinen Hitit İlahiyat Dergisi, tarandığı indeksler, özgün yayım süreçleri ile yayın hayatına devam ediyor.
Yayımlanmaya başladığı günden beri 22 cilt ve toplam 44 sayıya ulaşan Hitit İlahiyat Dergisi, DOAJ indeksinde ilahiyat alanında dizinlenen 34. dergi oldu.

Önemli indekslerde dizinlenmesiyle birlikte görünürlüğü daha da genişleyen dergi, uluslararası alanda çok daha geniş bir kitleye hitap etme fırsatını ve en yüksek araştırma standartlarını yakalamış oldu.

GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hitit İlahiyat Dergisi, köklü geçmişi, yürüttüğü yayım politikaları ve özgün yayım süreçleriyle alanda öncü olarak TRDİZİN ve Web of Science (ESCI) dizinlerine ilahiyat dergileri arasında ilk kabul edilen dergi ve Türkiye’de ilahiyat alanında SCOPUS'da dizinlenen 5 dergiden biri olma özelliği taşıyor.

Derginin editoryal ekibi, Web of Science AHCI değerlendirme sürecinde olan Hitit İlahiyat Dergisi’nin 2023 yılı sonunda bu dizine kabul edilmesi için sürekli iyileştirme kapsamında Ar-Ge çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

REKTÖR TEŞEKKÜR ETTİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Hitit İlahiyat Dergisi’nin önümüzdeki süreçte Web of Science (AHCI) hedefine ulaşacağına inandığını belirterek, dergide aktif olarak görev yapan editoryal ekibine başarılarından dolayı teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu 2023-07-05 20:25:06

Sanat sanat içindir.

Avatar
Kadirşinas 2023-07-05 20:58:19

Dergiye katkıda bulunan bütün hocaları tebrik ediyorum.