İspanya'da yetişkin eğitimi

orum Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü İspanya/Barcelona’da bir dizi eğitimlere katıldı.

11 Mayıs 2018 Cuma 11:28
İspanya'da yetişkin eğitimi

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2017 yılı çağrı döneminde kabul edilen Ka104 ‘’Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar’’ isimli Erasmus+ Projesi kapsamında Çorum Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü İspanya/Barcelona’ya gitti. Erasmus+ Ka104 " Yetişkin Eğitiminde Fark Yaratanlar" isimli projenin yurt dışı Hareketliği 11-24 Nisan tarihleri arasında İspanya/ Barcelona kentinde gerçekleşti.


Proje Koordinatörü Ünal Yüce’nin verdiği bilgiye göre, Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü bünyesinde yetişkinlere yönelik açılan kurslarda görev alan seçimle belirlenen 10 personel Barcelona'da Yetişkin Eğitimi üzerine kurs aldı. Alınan eğitimler arasında, Androgoji İlkeleri ve Yöntemleri, -Eğitimde Dönüşüm, -Yetişkin Eğitiminde Yenilikçi ve Farklı Öğretim Metodolojileri,-Yetişkinlerde Öğretim Yöntem ve Stratejileri yer aldı.
Çorum Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Fuat Bal da, proje ile kurumlarını yurt dışında tanıtma imkanı bulduklarını belirtti. Yurt dışı akran kurumları tanıma fırsatı bulduklarını, bu bağlamda Yetişkin Eğitiminde hangi tür eğitimler verildiğini inceleme ve kıyaslama fırsatı elde ektiklerini söyledi. Bal, Kurumlarının uluslarararası işbirliği yapma tecrübesi elde ettiğini, alınan eğitimler ile personel yetkinliklerinin arttığını, düzenlenen kültürel geziler ve etkinlikler ile de farklı kültür ve inanıştaki insanları tanıma ve personel üzerinde Avrupa bilinci oluşmasında projenin çok büyük katkı sağladığını belirterek, “Personelimizin Yetişkin Eğitimi üzerindeki mesleki bilgi, beceri ve davranış yeterlilikleri artmıştır. Projemiz Ülkemizin eğitim alanında gerek alt yapı gerekse kapasite geliştirme ve nitelik artırmaya yönelik yaptığı çalışmaların başarıyla sonuçlanmasına katkı sağlamıştır.”dedi.

Proje kapsamında eğitim saatleri dışında kalan serbest zaman dilimlerinde farklı ülke ve kültürleri tanıma amaçlı geziler düzenlendi.

Son Güncelleme: 11.05.2018 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.