İşte Çorum’un eğitim hedefleri

Vali Zülkif Dağlı başkanlığında ilgili tarafların katılımıyla kentin eğitim hedeflerinin çerçevesi çizildi.

01 Ekim 2023 Pazar 20:50
İşte Çorum’un eğitim hedefleri

Vali Zülkif Dağlı başkanlığında kaymakamlar, milli eğitim müdürlüğü,, gençlik ve spor İl müdürlüğü ve il müftülüğü temsilcilerinin katıldığı koordinasyon toplantısında eğitime yönelik hedefler belirlendi.

Valilik’ten yapılan açıklamaya göre; okulların açılmasıyla birlikte kentte 89 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığı, geleceğimizin teminatı çocukların ve gençlerin iyi bir eğitim almasının yanında, sosyal ve kültürel gelişimlerinin daha iyi hale getirilmesi amacıyla yapılacak çalışmaların değerlendirildiği duyuruldu.

Toplantıda, il merkezi ve tüm ilçelerdeki çocuklar ve gençlerin okul eğitimlerinin yanı sıra, çok yönlü yeteneklerini ortaya çıkartabilmek, okul dışındaki zamanlarını kaliteli ve verimli değerlendirmelerini sağlamak, sosyal, kültürel ve manevi gelişimlerine katkıda bulunmak üzere kaymakamlıklar, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor ile İl Müftülüğünün iş birliği ve koordinasyon içerisinde ortaklaşa düzenlenecek faaliyetler ele alındı.

Ülkenin geleceği olan çocuklar ve gençlerin her yönden gelişmiş, donanımlı, milli ve manevi duygulara sahip bireyler olarak yetiştirebilmek için hepimize büyük görevler düştüğünü belirten Vali Dağlı, bu amaçla Halk Eğitim Merkezlerinde, Gençlik Merkezlerinde, Köy Yaşam Merkezlerinde, müzik, resim, zekâ oyunları, satranç, yabancı dil gibi yetenek geliştirici kurslara ağırlık vereceklerini, atölye çalışmaları yapacaklarını, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenleyeceklerini ifade etti.

Motivasyon artırıcı faaliyetlerin önemine değinen Dağlı, kamplar, geziler, yeteneklerini sergileyecekleri yarışmalarla çocukların ve gençlerin motivasyonlarını üst düzeyde tutmayı amaçladıklarını kaydetti.

Vali Dağlı, bu faaliyetlerle birlikte manevi duygularını geliştirmeye yönelik, sabah namazı buluşmaları, aile ve dini rehberlik hizmetleri, aile ve evlilik okulları, aile okuma grupları, aile sohbetleri gibi faaliyetler düzenleyeceklerini dile getirdi.

Bu etkinlikleri başta Milli Eğitim, Gençlik ve Spor, İl Müftülüğü olmak üzere STK’lar ve ailelerle işbirliği içerisinde gerçekleştirerek, birey aile ve toplum bütünleşmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirten Dağlı, çocukları ve gençleri her yönden geliştirerek geleceğe hazırlamak için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 02.10.2023 09:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş 2023-10-02 11:52:20

Çok güzel ve yerinde bir çaba. Bu eğitim ve gençliğin yetiştirilmesi öyle önemli ki, bu konunun dar salonlarda konuşulması ve bilindik klasik sözlerle değerlendirilmesi yetmez. Ülkede bütün yöneticiler başta olmak üzere sorumluluk duyan ve ülkesini sevdiğini iddia eden herkesin bu konu üzerinde uzun uzun düşünmesi ve somut kararlar alması lazım. Bu gidişat önlemezse gençlik, aile toplum çöküyor ey muhteremler...Gözlerimizi lüksün bohem hayatın ve en önemlisi ıdeolojik saplantilarin ve bencilligin ateşi kör etmiş, göremiyoruz. Görenlere de en basitinden müstehzi bir bakış atıyor, bildiğimizi işlemeye devam ediyoruz. Soylenrcek çok şey var ama, ne çare muhatab o kadar çok değil. Rabbim yardımcınız olsun.

Avatar
Yasemin 2023-10-02 11:36:26

Yapay zeka robotik kodlama yazılım konusunda Gençlere yönelik kurslar açılmalıdır eski belediye yeri uygundur

Avatar
Egitimci 2023-10-02 19:00:39

Egitim hedeflerini imamlar mi belirleyecek?