İşte madde madde okul tedbirleri

Çorum Valiliği, okulların eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte alınan tedbirleri madde madde duyurdu.

11 Eylül 2023 Pazartesi 19:43
İşte madde madde okul tedbirleri

Çorum Valiliği, okulların eğitim-öğretime başlamasıyla birlikte alınan tedbirleri madde madde duyurdu.

İşte o açıklama:

2023-2024 eğitim öğretim yılının birinci döneminin huzur ve güven ortamı içerisinde sürdürülebilmesi, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzlukların engellenmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amacıyla kolluk birimlerimiz ve ilgili kurumlar tarafından gerekli tüm tedbirler alınmış ve planlamalar yapılmıştır.

Okul önlerinde ve çevrelerinde oluşacak trafik yoğunluğuna zamanında müdahale edilebilmesi için okul giriş/çıkış saatlerinde ekip/personel görevlendirilmiştir. Ayrıca servis araçlarına yönelik denetimler yapılmakta olup, bir plan dahilinde eğitim-öğretim dönemi boyunca aksatılmadan yapılmaya devam edilecektir.

Yaya yolu veya okul geçitlerinde yaya yolu önceliğine ilişkin gerekli denetimler arttırılarak devam edecektir.

İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak “Çocuklar İçin Trafik Eğitimi (Trafik Dedektifleri) Projesi” kapsamında mobil trafik eğitim tırı ile çocuk trafik eğitim parklarında uygulamalı eğitim faaliyetleri planlanmış olup, eğitimler eğitim/öğretim dönemi boyunca etkin olarak yürütülecektir.

İlgili kurum/kuruluşlarla koordineli olarak okul servis aracı şoförlerine yönelik yoğun bir şekilde eğitim programları düzenlenecektir.
İlgili birimlerimizin uzmanları tarafından; Öğrencilerimize yönelik “kişisel güvenlik, suçtan korunma yöntemleri, siber güvenlik ve trafik güvenliği okul yöneticilerine, öğretmenlere, STK temsilcilerine, muhtarlara, okul aile birliği üyelerine ve velilere yönelik “yukarıda belirtilen konulara ilave olarak uyuşturucu/uyarıcı madde” konularında bilgilendirme/bilinçlendirme faaliyetleri planlanmış olup, bu faaliyetler eğitim/öğretim dönemi boyunca etkin olarak yürütülecektir.

Okul önleri ve yakın çevresinde öğrencilerin kötü alışkanlıklar edinmesine ve suça sürüklenmesine sebep olabilecek alkol, sigara/açık sigara, tütün vb. maddeler ile kesici, delici, yaralayıcı vb. diğer unsurların satılmasını önlemek amacıyla gerekli tedbirler alınmıştır.
Okullarda görevlendirilen özel güvenlik görevlilerinin denetimleri kolluk birimlerimizce ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda titizlikle yapılmaktadır.

Okul çevrelerinde bulunan internet kafe, oyun salonları, büfeler gibi işyerleri ile seyyar satıcılara yönelik yapılan denetimler ilgili birimlerle koordinasyon sağlanarak artırılacaktır.

Okul önleri ve çevresinde başta Motosikletli Asayiş Timleri ile Narkotimler olmak üzere kolluk ekipleri görevlendirilmiştir.

Tüm bu faaliyetlerle birlikte mahallin şartları da göz önünde bulundurularak gerekli görülen ilave tedbirler alınmıştır.

İlimiz genelinde eğitim öğretime başlayan öğrencilerimizin huzur ve güven ortamında eğitim öğretim faaliyetlerine devam edebilmeleri açısından yukarıda belirtilen tüm hususlar kolluk birimlerimiz ve ilgili kurumlarımız tarafından titizlikle icra edilecektir.

Alınan bu tedbirlerle birlikte öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize huzur ve güven ortamında geçirecekleri başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa 2023-09-14 09:42:27

Okul servisleri aşırı suratli gidiyorlar.Cevre yolunda 120 ile ayrıca içerisinde kim var görünmüyor renkli camlı servisler.

Avatar
çorum 2023-09-14 11:10:47

- Okul önleri araç ve minik öğrenciler ile birbirine kaynamış halde
- Veliler öğrencilerini en yakın okula yazdırması gerekli Sahte kayıt yapılmamalı, cezası olduğu unutulmamalı
-Aslında okul önlerine kadar yaklaşmaktansa en az 100 metre kala müsait bir yere park edip çocuklarınızla el ele yürüye bilirsiniz böylece çocuklar okul çevresini öğrenmiş olur,( işe geç kalan 10 dk erken çıksın.)
-Araçla okul önünde sert manevralar yapılmaz yolu tıkayacak şekilde dönüş yapılmaz Okul yınındaki kavşak noktaları araç ve öğrenci seli oluyor. Lütfen hızlı manevra yapmayın.İnanın araç içinde fark etmiyorsunuz fakat dışarda Hindistan trafiği gibi oluyor.
-Bayan Sürücüler okulun önde asla yaya olan minik öğrencilere yol veremiyor, ( frene bassa arabayı istop ettirecek gibi gidiyor 100 metre mesafesini dikkate alalım lütfen