Kazakistan’dan geldiler

Kazakistan’ın Yessenov Üniversitesi yöneticiyleri HİTÜ'ye gelerek işbirliği protokolü imzaladı.

14 Ekim 2018 Pazar 11:32
Kazakistan’dan geldiler

Kazakistan’ın Aktav şehrinde bulunan Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov, Rektör Yardımcısı Ermek Nurmaganmet ve Ekonomik İlişkiler Birim Başkanı Nurbolat Batıkov, iş birliği anlaşması yapmak üzere Çorum’a geldi.

Konuk akademisyenler Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan’ı ziyaret etti.

Ziyarette Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kılıçarslan, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Sinan Çalışkan, Rektör Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cihat Savsar ve Mühendislik Fakültesi öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Bilici de hazır bulundu.

İşbirliğinin ileriye dönük önemli işlere vesile olacağına inandığını belirten Rektör Alkan, uluslararası arenada, eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğine büyük önem veren HİTÜ’nün 44 ülkeden 110 üniversite ile toplamda 134 anlaşma imzaladığını hatırlatarak, Yessenov Üniversitesi ile imzalanan Mevlana Değişim Programı ve ikili iş birliği protokolüyle bu anlaşmalara bir yenisinin eklenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Üniversiteye yaptığı ziyaretten çok etkilendiğini belirten Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov da, Ankara ve İstanbul dışında Anadolu’da tek iş birliğini Hitit Üniversitesi ile yaptıklarının altını çizerek bu iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı.

İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Yessenov Üniversitesi Rektörü Berik Ahmetov ve beraberindeki heyet, Hitit Üniversitesi Bilimsel Teknik Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜBTUAM), Trijenerasyon Sistem Merkezi ve Spor Bilimleri Fakültesi Spor Salonu’nu gezerek incelemelerde bulundu.

Son Güncelleme: 14.10.2018 12:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.