Lisansüstü program sayısı 45 oldu

Hitit Üniversitesi'nde açılan 3 yeni programla lisansüstü program sayısı 45'e ulaştı.

06 Mart 2019 Çarşamba 00:39
Lisansüstü program sayısı 45 oldu

Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Maliye” Tezli Yüksek Lisans Programı ile Tezsiz Normal Öğretim ve Tezsiz İkinci Öğretim Yüksek Lisans Programlarının açılması onaylandı.

Buna göre, “Maliye” Tezli Yüksek Lisans Programı”na ilişkin YÖK’e yapılan teklif, Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında incelenerek uygun görüldü. Böylece üniversitede lisansüstü program sayısı 45’e ulaştı.

“Maliye” Tezli Yüksek Lisans Programının ana hedefi, maliye alanındaki teorik ve pratik bilgiler kapsamında uzman yetiştirmenin yanı sıra global trendlerin temel alındığı bir ekol ortaya çıkarmak. Küresel finansal krizlerle birlikte yeniden önem kazanan devletin piyasalardaki rolü, maliye alanına farklı bir perspektifle yaklaşılmasını gerekli kılıyor. Bu kapsamda Maliye Tezli Yüksek Lisans Programının amacı, güncel gelişmelerin yakından izlenmesi ve yeni paradigmanın öğrencilere farklı açılardan tanıtılmasına yardımcı olmak. Bu minvalde gerek özel gerekse kamu sektöründeki beşeri sermayeye nitelikli katkıda bulunacak bir öğrenci profili oluşturulması amaçlanıyor.

Son Güncelleme: 06.03.2019 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2019-03-06 10:55:22

Sayı isterse 100 olsun hiçbir değeri yok. Yüksek lisans öğrencileriniz de akademisyenlerinizin çoğu da bilim dili İngilizceyi bilmiyor. Akademisyen makaleyi çeviremeyip öğrenciye veriyor, onlar da çeviremeyip bize getiriyor. Çevirip veriyoruz, öğrenci de hocaya götürüyor, hoca düzenleyip makale çevirisi yaptım diye yayımlıyor. Bu ne ala bilim değil mi? Ayrıca aldığınız öğrencilerin ALES puanları da çok düşük. ALES kafanın ne kadar çalıştığını ölçer, kafası az çalışan adam bilim yapamaz.

Avatar
Dogrucu 2019-03-06 21:11:34

Canlar, yüksek lisans için yabancı dil koşulu yok. Akademisyen olmak için doktora şartı vardır ve ona da yönetmelik gereği yabancı dil şartı gerekmektedir. Ama bırakın bir dili, normal bir iş adamı olmak için bile artık birden fazla dil gerekiyor. Saygılarımla.

Misafir Avatar
Ahmet 2019-03-07 01:57:00 @Dogrucu

Akademisyenlik için türüne göre tezli yüksek lisans öğrencisi, tezli yüksek lisans mezunu, lisans mezunu veya doktora şeklinde şartlar değişmektedir. Dil konusuna gelince de kalitesiz üniversiteler yüksek lisans başvurusunda dil sınavına girmiş olmayı kabul ederken kaliteli üniversiteler 50, 55, 60, 70 puan gibi şartlar belirlemektedir. 2018de yapılan yönetmelik değişikliklerini incelemenizi tavsiye ederim ki eski yönetmelik de çok benzerdi.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Mehmet 2019-03-06 19:28:49

Ahmet'in yorumuna katılıyorum.dil bilmeyen adam bilim üretemez.