Mimar Sinan Anaokulu Beyaz Bayrak aldı

Bu öğretim yılında “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okulların biri de Çorum'un ilk bağımsız Anaokulu olma özelliği taşıyan Mimar Sinan Anaokulu oldu.

06 Aralık 2017 Çarşamba 16:45
Mimar Sinan Anaokulu Beyaz Bayrak aldı

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul”  sertifikaları sahiplerini buldu. Projeleri tanıtımı ve ödül töreni Atatürk Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Sayın Turan Soğukoluk, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Seyit Ali Büyük, İl Sağlık Müdürü Sayın Ömer Sobacı, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör ve Okul Müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sinan Güngör ve İl Sağlık Müdürlüğü’nde Fatma Yağlı “Beyaz Bayrak” ve “Beslenme Dostu Okul” sertifikası olan okullar hakkında istatistikî veriler, başvuru şartları ve süreç hakkında bilgi içeren birer sunum yaptılar. Milli Eğitim Müdürü  Seyit Ali Büyük, törende yaptığı konuşmada;“Geleceğimizin teminatı gençlerimizi hayata hazırlarken sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerimizin yanında sağlık olmaz ise geleceği şekillendirme ve yön vermede iyi şeyler yapmakta zorlanırız. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığımızın ortak çalışması olan bu güzel projenin ödül töreni için buradayız. Okul müdürlerimizin çalışmalarıyla eğitim ortamlarının her tarafında temizlik ve hijyen söz konusu. Bu konuda okul müdürü arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın sağlıklı beslenmeleri için kantinlerimizde zararlı olacak şeylerin satılması yasaklanmıştır. Her geçen yıl sertifika alan okul sayımız artmaktadır. Bu sene il genelinde 210 okulumuz ‘Beyaz Bayrak’ 27 okulumuz ise ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikası almıştır. Kendilerini tebrik ediyorum” dedi.

Bu öğretim yılında “Beyaz Bayrak” almaya hak kazanan okulların biri de ilimizin ilk bağımsız Anaokulu olma özelliği taşıyan Mimar Sinan Anaokulu oldu. Mimar Sinan Anaokulu Müdiresi Semiha Ateş, yapılan törende Vali Yardımcısı Turan Soğukoluk’un elinden okulunun sertifikasını aldı.

Son Güncelleme: 06.12.2017 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.