Okul ve veli işbirliği

İsmail Kakaç İlkokulu Ev Ziyaretleri Ekibi öğrencilerinin evlerini ziyaret ediyor

02 Ocak 2018 Salı 23:34
Okul ve veli işbirliği

İsmail Kakaç İlkokulu Ev Ziyaretleri Ekibi, öğrencileri Suay Dertli’yi evinde ziyaret etti. Ziyarete Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır ile birlikte Rehberlik Öğretmeni Caner Turan ve Sınıf Öğretmeni Nuran Şahan da hazır bulundu.

Okul Müdürü Ender Özcan Özçakır, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Çorum’da Eğitimin Kalitesini Arttırma Projesi (ÇEKAP)’ kapsamında birçok faaliyet ve proje gerçekleştirdiklerini, amaçlarının eğitimin kalitesini arttırarak çocukları yarınlara en iyi şekilde hazırlamak olduğunu belirterek, “Bunları yaparken velilerimizle güçlü iletişim kuruyoruz ve onların fikirlerine de önem veriyoruz. Velilerimizi hem aile eğitimleri ile bilgilendiriyoruz hem onları evlerinde ziyaret ediyoruz. Ev ziyaretlerinin amacı okul ve aile arasında olumlu iletişim kurarak okul ile aile arasındaki bağı güçlendirmek, öğrencilerin eğitimleri ile ilgili ailelerde farkındalık yaratmaktır. Sağlanacak okul aidiyeti ile kişisel öğrenci başarısı ve okul akademik başarısını olumsuz etkileyecek ortamları bertaraf etmektir. Bunlara ek olarak okulu ailenin de eğitildiği bir yer haline getirmek, okullarda belirli bir kurum kültürü yaratarak aileleri de bu kültürün içerisine dâhil etmek, veli ve diğer paydaşların kurumlara olan desteklerini artırmaktır. Ayrıca öğrencilerin kendilerinde olumlu kişilik algısı geliştirmelerine olanak sağlayarak doğacak olumsuzluklara karşı çözüm yolları üretmektir. Biz İsmail Kakaç İlkokulu olarak büyük bir aileyiz. Aile içinde mutlaka sorun yaşayanlar, desteğe ihtiyacı olanlar olacaktır. Biz okul yönetimi ve okul aile birliği olarak velilerimize her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Öğrenci velisi de, okuldan gelen ziyaretçileri evde ağırlamaktan gurur duyduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.