Okullarda KOBİ tanıtımı

Türkiye'nin dört yıl önce dahil olduğu Avrupa KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB Çorum Hizmet...

02 Ekim 2014 Perşembe 11:04
 Okullarda KOBİ tanıtımı


Türkiye'nin dört yıl önce dahil olduğu Avrupa KOBİ Haftası kapsamında KOSGEB Çorum Hizmet Merkez Müdürlüğü geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da bazı etkinlikler yapıldı. KOBİ Haftası etkinlikleri çerçevesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde KOBİ Tanıtım Günleri düzenlendi.


Tanıtım günlerinde ilk olarak Bahçelievler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıda KOSGEB Uzmanı Gökhan Yürürer, KOSGEB ve KOBİ’ler hakkında bilgi verirken, girişimci Yasemin Mermer Sakallı ve Ayşe Erdemli de kendi işyerlerinin sahipleri olarak yaşadıkları zorluklar, kendi işlerinin patronu olmanın önemi gibi bir çok konuda tecrübelerini paylaştılar.


Günün ikinci etkinliğinde ise Çorum Hitit Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi'nde yapılan toplantıda da yeni nesilleri, girişimciliğe özendirme, farkındalıklarını artırma amacı ile KOSGEB uzmanları tarafından KOBİ’ler ve girişimcilik konularında açıklamalarda bulunurken, KOBİ Haftasının önemine işaret edildi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan girişimci Mustafa Başıbüyük, çalışan ve işveren olarak tecrübelerini genç arkadaşlar ile paylaşırken, bu vesileyle de gençlere gelecek için ışık tutmaya çalıştı.


Öğrencilerin çalışma hayatı ve kariyer planları doğrultusunda sorularına cevap bulduğu toplantılar sonunda, okul öğretmenleri, bu tür ziyaret ve toplantıların teori ile pratiğin bütünleşmesi adına öğrencileri için çok faydalı olduğunu belirttiler





Son Güncelleme: 02.10.2014 11:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.