Pınar Eğitim Kurumları TYT’yi değerlendirdi

Çorum’da Pınar Eğitim Kurumları’nın uzman yönetici ve eğitimcileri hafta sonu gerçekleştirilen TYT’yi değerlendirdi.

27 Haziran 2021 Pazar 14:56
Pınar Eğitim Kurumları TYT’yi değerlendirdi

Çorum’da Pınar Eğitim Kurumları’nın uzman yönetici ve eğitimcileri hafta sonu gerçekleştirilen TYT’yi değerlendirdi.

29 yıldır binlerce öğrenciyi en başarılı üniversitelere yerleştiren tecrübeli bir yönetim ve uzman eğitim kadrosuna sahip olan Pınar Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi, Teknoloji İnovasyon Lisesi ve Kurs Merkezi Zümre Başkanları ve öğretmenlerinin Temel Yeterlilik Testleri  (TYT)  değerlendirmelerini paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre; TYT 40 Türkçe, 5 tarih, 5 coğrafya, 5 felsefe, 5 din kültürü, 40 matematik, 7 fizik, 7 kimya ve 6 biyoloji sorusu olmak üzere toplamda 120  sorudan oluşuyor.  AYT’de ise puan türlerine göre 40 matematik, 40 fen bilimleri, 40 edebiyat-sosyal bilimler 1 ve 40 sosyal bilimler-2 sorusu veriliyor. Son olarak yabancı dilden sınava hazırlananlar için ise YDT’de 80 yabancı dil sorusu yer alıyor.

İşte Pınar Eğitim Kurumları uzman yönetici ve eğitimcilerinin TYT yorumları:

Pınar Eğitim Kurumları Matematik Bölüm Başkanı Onur Yazgan

2021 Matematik TYT'sinin konuya göre soru dağılımı bakımından 2020 Matematik TYT'sini andırdı, ancak zorluk açısından PISA ve TIMSS’te ilk 5 te olacak ülkelerde sorulacak düzeyde zor sorular oldu. Soru metinleri uzun ve sorularbirden fazla bilginin aynı anda kullanılması ile çözülebilecek sorular oldu. Geometri soruları geçen seneye göre zorlayıcı oldu.

Pınar Eğitim Kurumlar Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Burak Kemeç

Dil bilgisi soruları ortaöğretimde görülen Türkçe Dersi kazanımları ile örtüşmektedir. Yazım yanlışı soruları ve noktalama artık her yıl sorulan sorular arasına girmiş durumda. Yine beklediğimiz gibi paragraf soruları, Türkçe sorularının en çok soru sorulan kısmıydı. Paragraflar diğer yıllara göre kısalmış, soyut konulardan çok somut konulardan oluştuğu için bir kere okumayla anlaşılabilecek sorulardı.

Pınar Eğitim Kurumlar Tarih Öğretmeni Nihat Keser

Tarih soruları kolay ve zorluk derecesi orta oldu. Bilgi ve ağırlıklı olarak yorum soruları vardı. Müfredat dışı soru sorulmadı.

Pınar Eğitim Kurumlar Coğrafya Öğretmeni Elif Yıldırım

TYT  9. ve 10. Sınıf öğretim programındaki kazanımlardan hazırlandığı gözlendi. Orta zorluk derecesinde sorular oldu.

Pınar Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Beyzanur Karaca

Öğrencilerimiz Din Kültürü sorularının biraz felsefeye kaydığını belirtti. Fakat TYT Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden çıkan soruların ağırlık olarak öğrencinin yorum gücünü ölçen, verilen bilgiyi yorumlamayı ön plana alan sorular olduğunu görmekteyiz.

Pınar Eğitim Kurumlar Felsefe grubu Öğretmeni Bahar Demirbaş

Felsefe soruları içinde bir tane siyaset felsefesi sorusu haricinde orta düzeyde sorular vardı. Sorular bilgi gerektirmekten çok yorumlama kabiliyetini ölçmeye dayalıydı. 11. sınıf müfredatından çok 10. sınıf konularını kapsıyordu.

Pınar Eğitim Kurumlar Fizik Öğretmeni Neslihan Tahtasız

TYT Fizik soruları müfredat dâhilindeydi. Son yıllarda olduğu gibi 9'uncu ve 10'uncu sınıf konularından oluştu. Sürpriz bir soruya ve konuya rastlamadık. Soruların zorluk derecesi normaldi.

Pınar Eğitim Kurumlar Kimya Öğretmeni Selin Sakarya ve Özgür Sünnetçi

TYT sınavındaki Kimya soruları 9'uncu ve 10'uncu sınıf müfredatını içeriyor. Müfredat dışı soruya rastlamadık. Normal düzeyde sorular soruldu.

Pınar Eğitim Kurumlar BİYOLOJİ Öğretmeni Yasemin Altun

TYT Biyoloji soruları MEB kazanımlarına ve müfredata uygunluk gösteriyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi 9’uncu ve 10’uncu sınıf ünitelerine ait kazanımların sorgulandığı bu sınavdaki soruların, geçen yıl ile aynı zorluk derecesinde olduğu görüldü.

Pınar Eğitim Kurumları Anadolu Lisesi Müdürü Recep Özcan...Teknoloji Tasarım ve İnovasyon Müdürü Ahmet Tığlı ve Pınar Çözüm Kurs Merkezi Müdürü İsmail Madan

Bu sınav bir kez daha gösterdi ki kitap okuyan ve dersleri dikkatli dinleyip düzenli tekrar yapan öğrenci arkadaşlarımız çok başarılı olmaktadır.

Son Güncelleme: 28.06.2021 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Corumlu 2021-06-27 15:24:46

Güzel olmuş. Çorum'da ilk defa Sınav sonrası bir kurumdan değerlendirme duyuyoruz

Misafir Avatar
eşofmanlı şevket hoca 2021-06-28 13:07:04 @Corumlu

Artık kolay diye bir şey yok.Çocuklar zor soru geleceğini bilip çalışmalarını ona göre yapacaklar.Bunu bilmek için kahin olmaya gerek yok.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Öğrenci 2021-06-27 15:52:27

Matematik çok zordu

Avatar
Halil 2021-06-27 16:22:19

Keşke tyt de matematik ile başlamasaydım türkçeye zaman kalmadı

Avatar
Sadık 2021-06-27 16:56:18

Değerlendirme yapan Pınar Eğitim Kurumları Yönetici ve öğretmenlerine teşekkür ederiz. Öğrencilere yol gösterici olmuş.

Avatar
Yunus ORAL 2021-06-27 16:56:52

AYT Matematik soruları çok çok zordu.
TYT Matematik soruları çok uzun ve yorum ağırlıklı olduğundan öğrenciler süre konusunda sıkıntı yaşıyarak soruların tamamını görme konusunda sıkıntı yaşadı

Avatar
Veli 2021-06-27 17:03:53

Pınar eğitim kurumları ilkokuldan beri çocuğuma 2. yuva olan bugünlere donanımlı şekilde gelmesini sağlayan bir kurum. Tüm öğretmenlerimize emekleri için tesekkurlerimi sunuyorum. Corum'da böylesine seçkin, değerlere, egitime onem veren bir kurumun olmasi büyük şans.

Avatar
Yunus ORAL 2021-06-27 17:04:16

Matematik öğretmeni Onur YAZGAN
Kardeşimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.
Saygılarımla sayın hocam

Avatar
Öğretmen 2021-06-27 17:30:38

Onur hocam, size ve arkadaşlarınıza çalışmalarınızda başarılar dilerim.