Platin’den 112 ziyareti

Platin Sağlık Koleji Acil Tıp Teknisyenliği sınıfı öğrencileri, Meslek Dersi Öğretmeni Arif Karakaş ve...

16 Mart 2015 Pazartesi 09:51
 Platin’den 112 ziyareti


Platin Sağlık Koleji Acil Tıp Teknisyenliği sınıfı öğrencileri, Meslek Dersi Öğretmeni Arif Karakaş ve Sınıf Rehber Öğretmenleri Seydi Demirci ile birlikte Çorum 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunu ve Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret etti. Öğretmenler ve öğrenciler Çorum 112 Acil Servis personeli tarafından karşılandı.


Platin Sağlık Koleji Meslek Dersi Öğretmeni Arif Karakaş, “Okulumuzda Acil Tıp Teknisyenliği bölümünden mezun olacak öğrencilerimizin çalışma alanlarını şimdiden görmeleri onlarda üst düzey motivasyon oluşturmaktadır. Okulumuzda; öğrencilerimize, toplumun her kesimindeki kişilerin bedenen, ruhen kazaya uğraması halinde tıbbın gerektirdiği bilgi ve becerilerle onlara ilk yardım bakımı, planlaması, uygulaması konularında teorik ve pratik eğitim verilmektedir. Öğrencilerimiz mezun olduklarında sahanın her yerinde çalışacak donanıma sahip olacaklar. Çalışma alanlarını yakından tanımalarını sağlamak amacıyla komuta kontrol merkezine ve acil sağlık istasyonuna ziyarete geldik.” dedi.


Platin Sağlık Kolejinde öğrenim gören ATT adaylarına UMKE çalışma programı, yapılan kurtarma çalışmaları, kullanılan malzeme ve ekipmanlar ile çalışma esasları hakkında detaylı bilgiler verildi.  Merkezde görev yapan doktor ve görevliler, gereksiz çağrıların meşguliyetinden dolayı çoğu zaman gerçek hastaların kendilerine ulaşılamadığını belirterek, öğrencilerden bu konuda çevrelerindeki insanları bilgilendirmelerini istedi.


İstasyondan ayrılırken öğrencilerin keyif ve heyecanları gözlerinden okunuyordu. Okullarını başarıyla bitirmek ve en kısa zamanda mesleğe atılmak istediklerini belirten öğrenciler, görevlilere teşekkür ederek komuta merkezinden ayrıldılar.




Son Güncelleme: 16.03.2015 09:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.