Vali'den 'yurtta asansör paniği' açıklaması

Çorum’da KYK İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün arızalanması sonucu yaşanan panik üzerine Valilik açıklama yaptı.

30 Ekim 2023 Pazartesi 15:26
Vali'den 'yurtta asansör paniği' açıklaması

Çorum’da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait Ankara yolu üzeri Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki İskilipli Atıf Hoca Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörün arızalanması sonucu yaşanan panik üzerine Valilik açıklama yaptı.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

ASANSÖR ERKEN DURMUŞ

“29 Ekim 2023 tarihi saat 21.51'de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze bağlı İskilipli Atıf Hoca Yurt Müdürlüğü C bloktaki asansör zemin kattan yukarı çıkarken 3. katta 3-5 cm erken durmuş. Asansörün kapısı normal olarak açılmış ve öğrenciler sorunsuz bir şekilde asansörden inmişlerdir.

ÖĞRENCİLER BİRBİRİNE ANLATINCA…

Yurtta bulunan kamera kayıtları incelendiğinde asansörün 3. kata 3-5 cm kala durduğu, asansörde bulunan 6 öğrencinin sorunsuz bir şekilde asansörden indiği, asansörün önünde herhangi bir korku ve panik yaşamadığı, ancak bloğun önüne inen öğrencilerin konuyu birbirlerine anlatırken panik ve kargaşa havası yarattıkları tespit edilmiştir. Bloktaki güvenlik görevlisi konuyu nöbetçi memura iletmiş, nöbetçi memur anında olay yerine gelerek öğrencileri yatırşıtramaya çalışmış ve hemen yurt müdürünü arayarak konu hakkında bilgi vermiştir.

TÜM YETKİLİLER OLAY YERİNDE

Saat 22.30 sıralarında Yurt Müdürü, Yurt İdare Şube Müdürü ve İl Müdürü olay yerine intikal etmişlerdir. Bekleyen ve kargaşa çıkaran (çoğu misafir) öğrencilerle görüşmüşler ve öğrencileri sakinleştirmişlerdir. Herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için emniyet güçlerine bilgi verilmiştir.

ASANSÖRLER TEDBİREN KAPALI

Yurtta bulunan tüm asansörler tedbiren kapalı tutulmakta olup, en ince ayrıntısına kadar yapılacak kontroller neticesinde tekrar kıymetli öğrencilerimizin hizmetine sunulacaktır."

Son Güncelleme: 31.10.2023 11:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
öğretmen 2023-10-31 12:42:16

sosyal medyada organize olan yurt paylaşımları var sayın valim.hitit kyk itiraflar adıyla rezalet paylaşım yapılıyor siber güvenilk uzmanları araştırsa bu öğrencileri aşağıya indirmek tatbikatta bile bu kadar hızlı olmuyor.sizde tecrübe ile bilirsinizki heyecanı gençler kontrol edemezler.

Avatar
Akıllı Memet 2023-10-30 18:46:18

Milletçe paranoya olduk.