Yeni öğrencilere eğitim

Yeni öğretim döneminde Hitit niversitesi’ni tercih eden fakülte ve yüksekokul birinci sınıf öğrencilerine üniversite hakkında bilgiler verildi. Birinci sınıfa başlayan...

04 Ekim 2013 Cuma 00:29
 Yeni öğrencilere eğitim


Yeni öğretim döneminde Hitit niversitesi’ni tercih eden fakülte ve yüksekokul birinci sınıf öğrencilerine üniversite hakkında bilgiler verildi. Birinci  sınıfa başlayan tüm öğrencilere sahip oldukları haklar, üniversite kayıt ve ders geçme sistemi, kütüphaneden nasıl yararlanabilecekleri, kültür ve spor alanlarında neler yapabilecekleri ile kulüp faaliyetleri, bilgi işlem ve uzaktan eğitim sistemi, Erasmus-Farabi-Mevlana değişim programları ile Sürekli Eğitim Merkezi faaliyetleri hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

İlahiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Meslek Yüksekokulu, Sağlık Yüksekokulu, Alaca Meslek Yüksekokulu, Sungurlu Meslek Yüksekokulu, İskilip Meslek Yüksekokulu ve Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak yapılan bilgilendirme toplantısında:

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı adına, Daire Başkanı Ömer Çırak, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı adına, Daire Başkanı Hüseyin Özden, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı adına, Daire Başkanı Süha Durmuş, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı adına, Şube Müdürü Nafi Cesur ve Yük. Müh. Mehmet Yiğiter,

Uzaktan Eğitim Merkez Müdürlüğü adına, Yük. Müh. Mehmet Yiğiter, Erasmus Değişim Programı adına, Uzman Alp YanıkK ve Uzman Tuba Kümbül Erol, Farabi Değişim Programı adına, Koordinatör Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu ve Aysun Karadağ, Mevlana Değişim Programı adına, Uzman Alp Yanık ve Uzman Tuba Kümbül Erol, Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü adına, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Eşref Savaş Başçı sunum yaptı.

Oryantasyon eğitiminde, birinci sınıf öğrencilerine yönelik üniversite faaliyetleri hakkında doğrudan ve birinci kaynaktan bilgi verilirken; diğer taraftan sahip oldukları imkanlar ve üniversite desteklerinden nasıl yararlanabilecekleri aktarıldı. Özellikle 2013-2014 eğitim-öğretim döneminde birinci sınıflarla birlikte başlamış olan Uzaktan Eğitim Sisteminden nasıl yararlanacakları, sisteme nasıl giriş yapacakları ve Türk Dili Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I Dersini nasıl takip edecekleri hakkında bilgi verildi.

Öğrencilere sunulan yurt İçi ve yurt dışında eğitim ve öğrenim imkanları hakkında detaylı bilgiler aktarılırken, Erasmus-Farabi-Mevlana değişim programları hakkında karşılaştırmalı bilgiler anlatıldı. Öğrencilere burs imkanları ile kişisel gelişim ile ilgili olarak katılabilecekleri eğitimler özetlendi.





Son Güncelleme: 04.10.2013 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.