Yine geriledik

Hitit Üniversitesi Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022 raporu sonuçlarına göre geriledi.

20 Temmuz 2022 Çarşamba 01:00
Yine geriledik

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2022 raporu yayınlandı.

Üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini anlama, öğrenci deneyimini zenginleştirmek ve üniversiteleri daha öğrenci merkezli olma yolunda bir yol gösterici olması amacıyla hazırlanan rapor, 126’sı devlet ve 73’ü vakıf olmak üzere toplam 199 üniversitede öğrenim gören 47 bin 682 öğrenciden toplanan kullanılabilir verilerle hazırlandı.

TÜM ÜNİVERSİTELERDE 98, DEVLET ÜNİVERSİTELERİNDE 60’INCI

Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından derlenen araştırma sonuçlarına göre; Hitit Üniversitesi tüm üniversiteler arasında 98, Devlet Üniversiteleri arasında ise 60. sırada yer aldı.

2016 VE 2019 MUKAYESESİ

Araştırmanın ilk yapıldığı 2016 yılında tüm üniversiteler arasında 66, Devlet üniversiteleri arasında 37. sırada olan Hitit Üniversitesi, 2019 yılında 72 ve 41. sırada yer almıştı.

TÜRKİYE ÜNİVERSİTE MEMNUNİYET ARAŞTIRMASI (TÜMA) NEDİR?

İlk olarak 2016 yılında Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın [ÜniAr] kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından gerçekleştirilmiştir. TÜMA’nın temel amacı, Türkiye’deki üniversitelerin öğrencilerin üniversitelerimizden tatmin olma düzeylerini belirlemek ve bu kapsamda üniversiteleri öğrencilerin tatminkârlık düzeylerine göre sıralamaktır. Tamamen bağımsız doğası nedeniyle ÜniAr, araştırmalarında herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek almamaktadır.
Çalışma ve sonuçları https://www.uniar.net/tuma adresinde yer almaktadır.

Son Güncelleme: 20.07.2022 11:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Betül 2022-07-20 12:53:43

Bir Üniversitenin tercih edilebilmesi için,öğrencinin severek,isteyerek,yüzde yüz doluluk oranına ulaştırdığı,bitirdiğinde gelecek kaygısı taşımadığı bölümleri açacaksın ki(hukuk,psikoloji gibi) üniversitenden öğrenci memnun olsun.Yıllar önce YÖK psikoloji bölümünün açılmasına onay vermesine rağmen İlahiyatcılar bu bölüme gerek yok İlahiyatta Din Psikolojisi zaten var diyerek bu bölümü engellemişlerdir.

Misafir Avatar
Merve Yılmaz 2022-07-20 16:07:11 @Betül

Psikoloji alanında Çorumlu Akademik Camianın,öğrencilerin,bu alanda çalışanların ve bu alana ilgi duyanların yakınen tanıdığı çok değerli akademisyenlerimiz var.Sayın Prof.Dr.Mehmet Engin Deniz,Sayın Doç.Dr.Levent Yaycı,Sayın Doç.Dr.Seyit Ahmet Satıcı.Zaman içinde bölüm açılır,bu hocalar üniversiteye kazandırılır ve bu hocaların getirecekleri Akademisyenlerle Üniversite 5 yıl sonra Boğaziçi,Odtü,Hacettepe seviyesine çıkar.

Beğenmedim! (3)
Avatar
Haksızlık Karşısında Susan Dilsiz Şeytandır 2022-07-20 11:41:32

Kampüsleri yarım yamalak olan ÜNİVERSİTE'de kimse memnun olmaz. TÜRKİYE de ÇORUM, ÜNİVERSİTE kampüsleri yarım yamalak olan tek ŞEHİR'DİR. Senelerdir Kampüs inşaatları tamamlanacak. Çorum Türkiye de her zaman Üvey evlat muamelesi görmektedir. 20 senedir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. 20 senedir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
İskilip 2022-07-20 12:13:55

Batık müteahhiti kurtarmak için, hayırsever iş adamlarının parasını iç ederek orta hasarlı İskilip MYO binasını yapanlar Allah belanızı versin. Oğuzhan Efendi hani yıkar yenisini yapardın, Kavuncu namus meselendi, Rektör efendi İskilip için gelen parayı nereye aktardın, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste, işte böyle rezil olursunuz.

Avatar
recep 2022-07-20 16:25:59

hitit üniversitesi yönetilmiyor arkadaşlar. Akademisyeni rektöre ulaşamıyor. Rektör yardımcısıyüzüne gülüp bırakıyor. hocalar mutlu değil. kimse proje yapmıyor. kimse makale yazmıyor. kimse dersi düzgün anlatmıyor. çalışma isteği olanlar kaçacak yer arıyor. çalışmamaya alışmış olanlar ünivresiteden maaş alıp ticaret yapıyor. akademisyenlerin bir kısmı müteahhit, bir kısmı emlakçı, bir kısmı ayakkabıcı, bir kısmı çiğ köfteci, bir kısmı siyasetçi, bir kısmı atmci. ACI GERÇEK: nerdeyse hiç mi hiç araştırmacı yok. Rektör üniversite görmemiş, daha önce gerçekten tam zamanlı bir üniversitede çalışmamış. Makale yazmayalı yıllar olmuş. Akademiden de anlamıyor, üniversiteden de. İyi insan olmak yetmiyor, akademisyen olmalı!

Avatar
Temel atma 2022-07-20 20:42:06

O binanın temelini kim attıysa, binanın teknik ve hukuki durumunu da onlara sormak lazım. Mesela o yapının bir projesi var mı bir araştırır mısınız? Herhalde var diyeceksiniz. Bir bakın, var mı projesi? Temel atma haberi su linkte: https://www.corumhaber.net/iskilip/iskilip-myo-binasinin-temeli-atildi-h49804.html

Avatar
Corumlu 2022-07-20 12:36:19

Sn iskilipliler siz sn kardeslerim sizler cook haklisiniz yalniz once hesabi eski rektorden baslayalim sormaya sonra gelelim neydigi belli olmayan cerkez mudur vardiya corumlularin iskilipliletin ekmegiyle oynayan yalci cerkez mudur esas cibanin basi o

Misafir Avatar
Eski rektör 2022-07-20 21:06:48 @Corumlu

Gerçekten Nobel’e aday gösterilmesi gereken bir öneri. 3.5 yıldır niye inşaat bitmedi diye mevcut yönetime değil de, öncesine sormak fikri, gerçekten her türlü takdirin ötesinde. Gurur duydum bu hocamızla. Goebbels Derki(bu bizim göbel değil), hiç bir suçu kabul etme, mutlaka ilgisiz birine suçu yönelt. MaşAllahınız var hocam (hocam, lafın gelişi).

Beğenmedim! (0)
Avatar
Cahille Tartışma Demişler 2022-07-20 16:33:24

8-10 ay sonra görev süresi dolacak olan, artık kendisi eski olacak bir yönetime, neden 3.5 yıldır hiç bir şey yapılmadığını sormayıp da; eski yönetime olayı fatura etme çabanız karşısında şaşırıyor ve sizi Allaha havale ediyorum. Bahsedilen binanın temel atma törenine bir bakar mısınız? Kimler varmış orada? Üniversite yönetimi davet bile edilmedi. Binayı temelini atan Belediye Başkanınıza sorun. Bu arada çamur atmaya çalıştığınız yönetim 2010 yılında 50-100 öğrencisi olan bir MYO'yu, 500-600 öğrenciye çıkardı. Onlarca hocasıyla bir kampüs kazandırdı. İskilip Halk Eğitimi, Türkiyenin markası yaptı. O günleri unutup, bilmediğiniz bir konuda ahkam kesmenize karşın sadece İmam-ı Gazali Hazretlerinin muhteşem sözüyle selamlıyorum (iyi niyetlileri): CAHİLLERLE TARTIŞMAYIN! ÇÜNKÜ BEN HİÇ GALİP GELEMEDİM.

Avatar
İskilipden 2022-07-20 11:20:20

İskilip Meslek Yüksek Okulu BİNASI yapılmayı BEKLİYOR.
HALK YARDIMLARI İLE YAPIMINA BAŞLANIP ÇÜRÜK DİYE beklediler bina.
İl ilçe birlikte gelişmeli ki üst sıralara ÇIKILIR.

Misafir Avatar
İskilip MYO Sorumluları 2022-07-21 21:24:05 @İskilipden

https://www.corumhaber.net/iskilip/iskilip-myo-binasinin-temeli-atildi-h49804.html
bunlardan hesap sorun arkadaşlar.

Beğenmedim! (1)