YÖK Başkanı’ndan Çorum yorumu

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gerek coğrafi bakımdan, gerekse yaşayan halkların kültürü bakımından Çorum değerlendirilmesi gereken illerden bir tanesidir”dedi.

14 Ağustos 2023 Pazartesi 21:19
YÖK Başkanı’ndan Çorum yorumu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, gerek coğrafi bakımdan, gerekse yaşayan halkların kültürü bakımından Samsun, Çorum, Tokat ve Sivas ile birlikte değerlendirilmesi gereken illerden bir tanesidir”dedi.

AMASYA’DA KONUŞTU

“Amasya Üniversitesi yeni bir üniversite. 17. senesini dolduruyor. Buna rağmen ismi, yani “Amasya” tabir-i caizse hakikaten iyi bir marka. Ama Amasya Üniversitesi insanlarda hep eskiden beri var olagelen üniversiteymiş gibi bir intiba uyandırıyor” dedi.

DEĞERLENDİRİLMESİ GEREKEN İLLER

Amasya Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunan YÖK Başkanı Özvar, “Yaptığımız bu atama ile inşallah güzel ve başarılı hizmetler yapılır. Bildiğiniz gibi Amasya Orta Karadeniz’in en önemli vilayetlerinden birisidir. Bu bölge hakikaten kendine has kimliğini korumuş ve idari bakımdan da asırlarca aynı çerçevede tutulmuş bir kent. Gerek coğrafi bakımdan, gerekse yaşayan halkların kültürü bakımından Samsun, Çorum, Tokat ve Sivas ile birlikte değerlendirilmesi gereken illerden bir tanesidir” diye konuştu.

Sadece makamında oturan, şehirle ve halkla irtibatı kesilmiş bir rektör olmamaya gayret edeceğine değinen Rektör Turabi de, “Geçen hafta ataması yapılan 20 üniversitemizin içinde YÖK Başkanımız tarafından ziyaret edilen ilk üniversite olma mutluluğunu bize yaşattığı için sayın başkanımıza teşekkür ederken, şehrimize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.


 

Son Güncelleme: 15.08.2023 08:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2023-08-14 23:22:17

YÖK Başkanı Çorum'a neden gelmiyor. Çorum gelse de Hitit Üniversitesi'nin Kampüsleri bir görse, gezse, dolaşsa mahrumiyet Üniversitesinin durumunu, tabi ki de gelemez. TÜRKİYE de Kampüsleri yarım yamalak olan tek ŞEHİR'DİR ÇORUM. YÖK Başkanı bırak başka şehirleri gel, Hitit Üniversitesi Kampüslerini görmeye gel.Tabi gelebilirsen.Ancak, Birileri izin verirse gelirsin.

Avatar
Düzeltme 2023-08-14 22:42:10

Yök başkanı konuşurken Çorum dedi. Ama Çorum ve Çorumlular için birşey ifade edecek bir cümle de değildi.

Avatar
Iskilipli 2023-08-14 22:45:34

Iskilip Tosya yolu yapilirsa daha guzel degerlendirilir Corum

Avatar
harika 2023-08-15 12:33:36

lütfetmiş adam...ÇORUM ÇORUM ÇORUMM...yapılamayan üniversite kapüsü ve binaları..yapılamayan hava alanı...yapılamayan boşa atılan üniverste temelleri(organize sanayinin l üst tarafı...bir sürü çukur ve temel ve boşa atılmış betonlar..terk edilmiş şantiyeler....KAYIT DIŞININ TAVAN YAPTIĞI....SİGORTA KAÇAKÇILIĞININ HAT SAFHADA OLDUĞU....SKK .... PATRONLARI MÜFETTİŞ GELDİĞİNDE ARADIĞI...KİMSESİZ BİR ŞEHİR...BOMBALAYIN BAKALIM YILDIZ HASANIN BEBEĞİ HIMBIL

Avatar
Sgk 2023-08-14 23:49:22

Çalışma bakanı Çorum’dan gidince saçmalamış . 2 ayda mazot yüzde yüz zamlanmış , bu ocakta yüzde 14 teklif ediyor . Uyandığından da yere bakıyor

Avatar
Ne denir 2023-08-15 16:20:24

Önce onlar kendi öğrencilerinin kıymetini bilsinler. Bu sene tıp fakültesindeki öğrencilerin yarısına yakınını sınıfta bıraktılar. Diğer senelerde de zaten sınıfta kalma oranı başka üniversitelerden yüksek olduğu için yatay geçişle başka şehirlere gidiyor öğrenciler. YKS sınavında da her sene gerileyerek devlet üniversiteleri arasında en alt sıralara yerleşti. Daha öğrenci dostu olsalar çoğu şehirden güzel olan çorumumuz da daha çok tercih edilir.

Avatar
Corum 19 2023-08-17 09:19:20

Turkiyede egitim ogretim bitmistir mezun olanlara ne gelecek vaatediyorsunuz butun kurumlar o cemaat bu torpil vs ile liyakatsiz sinavsiz hocalarla dolmus hicbir universiteni kapikule disinda kimse takmiyor cocuklarin bes para etmez yurtdisi universitelerinin soygununa mecbur kalmis u iversitelerin arap ogrenci cekmek icin arapca reklam veriyor siz de atip tutuyorsunuz ozgur universiteler olmadan askeri okul gibi ogrenci yetistirmeye calismakla bir yere varildigi yok universite hocalarin ab/abd de objektif sinava alinsa %95 i kapi onune konulur

Avatar
Corum 19 2023-08-17 09:21:10

Turkiyede egitim bitmistir nokta

Misafir Avatar
İsmail 2023-08-17 10:57:57 @Corum 19

Bi şey daha kiraları sordum ortalama maaşın yüzde kaçı kira diye %20 dedi yoruma gerek varmı

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
İsmail 2023-08-17 10:53:44 @Corum 19

Geçenlerde Dubaide çalışan bi akrabamla görüştük çocuğu orda ilk okula başladı biraz endişe etmişler çünkü dersler İngilizce sonra Fransızca derste var öğretmenine bizim çocuk hiç bilmiyor diyince merak etmeyin lise bittiğinde mükemmel Fransızcası olacak demişler lise bittiğinde İngilizce Fransızca Arapça bide seçmeli Almanca veya İspanyolca öğrenecek lisede bugün bizim üniversitelerde gösterilmeyen dersleri gösteriyorlarmış beğenmediğimiz Araplar

Beğenmedim! (0)