Belediye'nin borçları yaygın basında

Gazeteci Mustafa Demirer'in aylar önce dile getirdiği konu Sayıştay Raporu'yla sabitlenince...

01 Haziran 2019 Cumartesi 16:59
Belediye'nin borçları yaygın basında

Habercim19 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Demirer’in aylar önce bir yazısında bahsettiği Çorum Belediyesi’nin malî durumu Sayıştay Raporu'yla da sabitlenince Çorum Belediyesi yaygın basının gündemine düştü.

Gazeteci Mustafa Demirer'in 3 Aralık 2018 tarihli “Müstakbel Başkan’ın işi kolay değil’ başlıklı yazısındaki, “Çorum Belediyesi bugüne kadar İller Bankası’na toplam 272 milyon lira borç yapmış. Bu borcun 123 milyon lirasını geri ödemiş. Şu an itibariyle yaklaşık 150 milyon lira borcu var. Özel bankalardan da kredi alındıysa borç miktarı daha fazla olabilir. Hatta 450 milyon lira borçtan bahsedenler bile var….. Gelirler ve giderler birbirini karşılıyor mu onu bilemiyoruz, ama rakamlara bakıldığında Belediye Başkanı olacak ismin devlet bilgisi, siyaseti anlama, ufuk, vizyon, güvenirlilik, hesap verilebilirlik, şeffaflık, gönüllere girme gibi kriterlerin yanı sıra sağlam bir bütçe bilgisi ve kaynakları yönetme kabiliyetine sahip olması gerekebilir.” ifadelerinin yansıttığı gerçekler bugünlerde sadece Çorum değil yaygın basının da gündeminde.

Geçtiğimiz hafta CHP Belediye Meclisi Grup Sözcüsü Tuncay Yılmaz sosyal medya hesabından Çorum Belediyesi’nin 2018 yılı Sayıştay Raporu’nu paylaştı. Tabi paylaşım yerel medyanın hemen gündemine taşındı. Ardından rapor bazı yaygın medyada geniş yer buldu.

Sayıştay Başkanlığının Çorum Belediyesine ait sözkonusu 2018 yılı raporuna göre; belediye son bir yıl içerisinde borçlanma limitini aştı. Bugün itibariyle 414 milyon 638 bin TL borcu bulunuyor. Raporda, bir yıl içinde yüzde 500 borçlanan belediye yetkilileri hakkında ilgili kanunlar doğrultusunda ‘görevi kötüye kullanmaya’ ilişkin hükümlerin uygulanmasına atıfta bulunularak, gerekli yaptırımların uygulanması gerektiğine dikkat çekildi.

Raporda isimleri verilmeden bahsedilen belediye yetkililerin ise görevden alınan Muzaffer Külcü ve ara dönemde belediye başkanlığı yapan Zeki Gül olduğu biliniyor.

Son Güncelleme: 04.06.2019 14:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Güner 2019-06-01 19:08:58

Çok ilginç!
şunu kimse sormuyor; acaba bu borçlar yapılırken 250-300 bin liralık superb model araçlara binen başkan yardımcıları ve müdürler kimlerdi??

Avatar
Zakir 2019-06-01 19:13:02

Bu paraları çarcur eden zekül gül. Bunnundan gelsin. Devletin paralarını gider ayak boş şeylere harcamış. Kahve dağıtmış. Anket yaptırmış. Yandaşlarına. Neyimiş egendim aday olacakmış. Allah naip etmez yetim hakkını gözetmezsen. Birde gider ayak halil ibrahim başkanın dediği gibi fatih özcanla sözleşme yapmış1 milyon 780 bin tl Allahtan kork ya Allahtan
Tesisler belediyenin herşey belediyenin deplasman otobüsünün benzin parası bile belediyeden. Nedir bu ya kimin parasının harcıyorsun babanın parasımı yetin hakkı var onda. Tabi sayın gülü ifatih kıstırmış mecbur imzalayacak sözleşmeyi. Ödemeside zavallı aşkın başkana kaldı. Oda çocuk gibi adana da sevinirken iyiydi ödeyeceksin tabi öyle üçkuruşa 5 köfte yok fazla sevinme ????

Avatar
Kul hakkı 2019-06-02 09:19:04

İki cümle de katkı yapalım.2011 yılında yapılanma imkanı verildiğinde belediyeye su borcu olanlar neden apar topara icraya verilip,avukata yönlendirilip,dosya parası adı altında para vermeye mecbur edildi.Bu parayı vermeyenlere neden yapılandırma işlemi yapılmadı.Diğeri,saat kulesinin hemen karşısına bir kaç yıl önce ramazan programı sunmak üzere çelik konstrüksiyon yapıldı.Bu çelik yapıyı kim yaptı ve yaptırdı?Parası belediyeden mi çıktı?Bu çelik yapı şimdi nerede?Son soru,Fetö nün siyasi ayağı nerede?

Avatar
Eski 2019-06-01 18:05:37

bu kadar borç neden oldu? Önceki ihaleler incelemeyecek mi? Hırsızın yaptığı yanına kâr mi kalacak?

Avatar
Harbi 2019-06-01 20:47:21

Evet, şimdi konuşalım. Belediyenin kesesinden TELEVİZYON kuranları, belediyeye iş yapan müteahhitlerin ortaklığı ile alınan GAZETEYİ, giderayak şirket personeli olarak belediyeye doldulan eş dost akrabayi, ve borçlu durumdayken bunlara verilen maaş zamlarini,
Hadi KONUŞUN..
Sırası geldi..

Misafir Avatar
Veli 2019-06-02 02:45:51 @Harbi

Gider ayak hem belediyeye doldurup hemde sözleşmeli yapana ne demeli. Allah zeki gülü bildiği gibi yapsın . Askari üçret alanların maaşı 2 katna katlandı. Yaptıkları bişey yok. Boş boş oturuyorlar. Mühendis olsalar adamın yüreği yanmaz.
Yazık ki çok yazık. Buda kul hakkı.

Beğenmedim! (2)
Avatar
Ali 2019-06-01 17:25:57

Sayıştay raporu yayınlanması neden ayıp olsun devletin bir kurumu diğer kurumu harcamalarını denetlenmesini ve bunun paylaşılmasının ne sakıncası varki

Avatar
Neyin kafası Recep 2019-06-01 17:31:58

Recep bey neyin kafasını yaşıyorsun bilmiyorum ama senin söylediğine göre hırsızın hiç mi suçu yok kardeşim.Alan,satan,yandaşa ihale veren,cebini dolduranların yaptıkları ayıp değil,Raporların yayınlanması ayıp öyle mi. La bi yürü git mübarek günde adamı günaha sokma.

Avatar
Doktor 2019-06-02 12:18:30

Çorum her alanda hakettiği gibi yönetiliyor..

Misafir Avatar
Anladım 2019-06-02 14:13:46 @Doktor

Manası derin bir yorum olmuş...

Beğenmedim! (0)