Başkan Gül neden susuyor?

Belediye Başkan Adayları ve eski Başkan Külcü borçlar konusunda konuşurken, mevcut Başkan Zeki Gül susuyor. Peki ama neden?

23 Mart 2019 Cumartesi 00:01
Başkan Gül neden susuyor?

MUSTAFA DEMİRER

Günün sorusu... Belediye'nin borçları başkan adayları arasında tartışma konusu olurken, mevcut Belediye Başkanı Zeki Gül neden susuyor?

MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin’in açıkladığı Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi ile başlayan tartışmalara eski belediye başkanı Muzaffer Külcü de katıldı.

Her şey geçtiğimiz Çarşamba günü başladı. MHP adayı Şahin, 40 ayrı projesi arasında yer alan Saat Kulesi Yayalaştırma Projesi’ni dillendirirken, ‘Hayatımın Çılgın Projesi’ ifadelerini kullandı. Projenin detayları hakkında bilgi verdi ve görselleri paylaştı.

Çorum kamuoyunda dikkat çeken projeye ilk tepki Çorum Belediyesi’nden geldi. Taş Bina’dan gönderilen açıklamada söz konusu projenin belediyeye ait olduğu ifade ediliyordu. Gelişmeler üzerine MHP adayı Şahin parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla eleştirilere açıklık getirdi, cevap verdi.

Akşam saatlerinde Belediye eski Başkanı Muzaffer Külcü de, tartışmalara yazılı bir açıklama yaparak katıldı. Aynı dakikalarda sosyal medya üzerinden yayın yapan Seçim 19’un canlı yayın konuğu olan AK Parti adayı Halil İbrahim Aşgın, aynı konuda rakibine ince göndermelerde bulunuyordu.

Anladığım kadarıyla bilhassa Külcü’ye açıklama yaptıran neden, MHP adayı Kenan Şahin’in basın toplantısında sarf ettiği sözler değildi. Zannımca toplantıdan saatler önce bir yerel gazetede çılgın projenin görsellerinin Külcü tarafından MHP adayı Kenan Şahin’e iletildiği iddiası yer alıyordu.

Sadede gelirsek, ortaya bir proje sunuldu, enine-boyuna tartışıldı, taraflar diyeceğini dedi, sonuçta herkes kazananın aday değil, Çorum olması temennisinde bulundu.

Bir diğer önemli gördüğümüz konu Çorum Belediyesi’nin mali durumu.

AK Parti, CHP ve MHP başkan adayları mali tablo ile ilgili zaman zaman görüşlerini dile getirdi. AK Parti adayı Halil İbrahim Aşgın, borç yükünün aşılamayacak, önemli bir miktar olmadığı görüşünü savunurken, CHP adayı Özgür Kılıç, Taş Bina’nın ciddi bir mali yük altında olduğunu, mega projenin o borcun ödenmesinden geçtiğini vurgularken, MHP adayı Kenan Şahin de, 500 milyon lira olarak açıkladığı borcu ödediğinde Çorum için en büyük mega projesini gerçekleştirmiş olacağını deklare ediyordu. Son olarak şu anda muhatabı olmasa da Belediye eski Başkanı Külcü de borçlara değindiği bir değerlendirme yapmak zorunda kaldı.

Şunu peşinen ifade etmekte fayda var; Çorum Belediyesi’nin borcuyla ilgili netlik yok.

Peki bir yılı aşkın süredir Çorum Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Zeki Gül, muhasebeden sorumlu başkan yardımcısı ve diğer muhasebe kadrosu neden sessiz kalıyor, hesap-kitap yaparak belediyenin varsa borcunu, miktarını detaylarıyla kamuoyuna açıklamıyor? Şeffaf belediyecilik bunu gerektirmez mi? Hem Çorum Belediyesi bu konuda en net açıklamayı yapabilecek tek kurum değil mi? Sözün özü Belediye bir açıklama yapsa da kamuoyu aydınlansa…

Son Güncelleme: 26.03.2019 12:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 2019-03-23 08:35:45

Zeki gül bir yılda belediyede koltuk sevdasına o kadar haksızlıkları yanlışlıkları görmezden geldi buna yapabilecek bir açıklaması yoktur o kapasite yok kendisinde bunu bütün çorum biliyor geldiği yeri onu oraya getirenleri çok çabuk unuttu emanetçi sonuçta

Avatar
Çorumlu 2019-03-23 09:45:15

Ne zaman konuştu ki yada şöyle soruyum 1 senedir ne yaptı. Kocaman bir sıfır

Avatar
Gül 2019-03-23 11:55:35

zeki gül emek sarfetmeden o koltuğa geldi kimlerin sayesinde geldiğini unuttu

Avatar
Vatandaş 2019-03-23 13:53:40

Mustafa bey cevap veremez çünkü Ankara'da kendine yer bakıyor yeni bir koltuğa oturmanın derdinde belediye umrunda değildir onun bencillikte üstüne yoktur misafir başkanın yada emanetçi Başkan diyelim

Avatar
mertçe 2019-03-23 13:31:18

Zeki Gül, hep birilerinin desteği ile mevki bulmuş liyakat sahibi olmayan bir siyasetçiydi. İlk geldiğinde "şeffaf" olunacağını söyleyerek aslında şeffaf olmadıklarını beyan etmiştir. Şimdi ne söyleyecek ki, söylediği doğruluğu nasıl bilinecek EMANETÇİ bir başkan vekilidir.

Avatar
Ercan 2019-03-23 13:44:48

Ne biliyor ki konuşsun en iyi bildiği şey gezmek

Avatar
Ne biçim bir borçmuş !!! 2019-03-23 09:20:04

Mustafa bey, Zeki Gül’ün borç miktarı ile ilgili bir bilgisinin olduğunu zannetmiyorum. Şu bir yılda Çorum’a kaybettirdiği 10 yılı örtbas etmek için her fırsatta çok borçlarının olduğu söyleminin arkasına sığınıyor. Bitmesi gereken projeler bile üstün bir başarı! ile bitirilemedi. Yok öyle değilse bi zahmet bu uçsuz bucaksız borcu biz de bilelim. (Kendisi biliyorsa tabii)

Avatar
Hayalkırıklığı 2019-03-23 13:38:12

Zeki Gül, belediyeye aldırdığı adamların günahını daha çok çekecek ALLAH'ım onu daha nasıl biliyorsa öyle yapsın. Bu nedenle onun diyecek bir şeyi olamaz ben vatandaş olarak ona hakkımı helal etmiyorum.