Başsavcı bir yılını özetledi

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum’da göreve başladıktan sonra geçen bir yıllık zaman zarfında yapılan çalışmaları özetledi.

31 Ağustos 2023 Perşembe 14:39
Başsavcı bir yılını özetledi

Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Çorum’da göreve başladıktan sonra geçen bir yıllık zaman zarfında yapılan faaliyetleri özetledi.

GEÇEN YIL 25 BİN HAZIRLIK DOSYASI HAZIRLANDI

Bektaş konuşmasında şöyle dedi: “Bir yıl içerisinde asıl işimiz soruşturma yapmak. Vatandaşların haklarını aramak ve bunun göstergesi olarak da sayısal bir veri ortaya koymak.. Geçen yıl 25 bin hazırlık dosyası hazırladık. Yüzde 97 evrak çıkarma başarısı yakaladık. Bu bir rekordur. Burada tüm savcılarımız ve personelimizin emeği var. Başsavcılığı görevi sadece soruşturma yapmak değil, çok sayıda görevimiz var.

FİZİKİ ŞARTLARDA İYİLEŞTİRME

Fiziki şartlarımızı iyileştirme yönelik çalışmalarımız var. Yeni cumhuriyet savcıları ataması bekliyoruz. Yeni mahkemelerin kurulmasını bekliyoruz. Yeni Asli Ceza Mahkemesi kuruldu. Vatandaşlarımızın adalete daha hızlı erişmesi daha hızlı beklediği karara ulaşması için en az 3-4 tane daha mahkeme kurulması lazım. Mahkemelerdeki iş yoğunluğumuz had safhada. Çok fazla iş var. Hakimlerimiz bunun altından kalkmaya çalışıyor. 3 tane mahkeme ve 5-6 savcımızın çalışması için uygun koşullar oluşturduk. Bakanlığımızın ataması olursa savcılarımızın yerleri hazır.

YÜKÜMLÜLERİN URUNLERİ İÇİN MARKET AÇILDI

Ceza İnfaz Kurumları’ndaki yükümlülerin ürettikleri ürünlerin satışının yapılacağı bir market açtık. Onlara gelir sağlamak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda talep var.

SERA KURULDU, MESLEK EDİNİYORLAR

Cezaevi ve Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü birimlerinde fiziki olarak birçok yenilik yaptık. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü bünyesinde seramız var. Hükümlülerin meslek edinmesi noktasında burada eğitimler verdik. Bu yılda kışın üretim yapılmasına yönelik çalışmalarımız var. Alt yapısını oluşturduk. Kışında seracılık faaliyetlerimiz devam edecek.

ADLİYE SARAYİ EK BİNA’DA SON DURUM

Çorum’a yeni bir adliye sarayı, ek bina gerekiyor. Ek bina proje çalışmaları yapıldı, ihale aşamasına geldi ama bakanlığımız projede eksiklikler tespit etti. Bakanlığımız tekrar o eksiklikleri gidermeye yönelik proje çalışmasına devam ediyor.”

İHA

Son Güncelleme: 31.08.2023 16:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YİNE BEN 2023-09-02 09:47:56

TIRT BUNLAR SUÇLUYU KORUMA KANUNU ÇIKARTIN DA ARTIK VATANDAŞ EVİNDEN ÇIKMASIN ARTIK .SEN NEYİN SERASINDAN CURASINDAN BAHSEDİYORSUN ...SUÇ ORANI SENİN DİZİNİ SEYREDEN SUÇLUYU KORUYUP KOLLAYAN ,GÖREVİNİ YAPMAYAN EMNİYETSİZ EMNİYETİN SAYESİNDE İLK ÜÇE GİRMİŞİZ...SERACILIK SAYESİNDE BİTİRECEKSİN ÖYLEMİ........ÇOCUK LARI DA BU KAFAYA SOKUP .....