Çorum’un asayişinde sağlam kararlarla yeni dönem başlıyor

Vali Zülkif Dağlı, Çorumlu'nun bir süredir eleştirilerine neden olan asayiş ve huzurun yeniden tesisi hususunda alınan kararları açıkladı.

28 Ağustos 2023 Pazartesi 15:10
Çorum’un asayişinde sağlam kararlarla yeni dönem başlıyor

Çorum’da son yıllarda artan asayiş olayları üzerine kararlı adımlarla hareket geçildi.

VALİ POLİS MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPTI

Samsun’dan Çorum’a atanan Vali Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürlüğü’nde polis müdürleri ile yaptığı toplantıda, Çorumlu’nun yoğun eleştirilerine neden olan kentin asayiş ve huzurunun yeniden tesisi hususunda suç ve suçlularla kararlılıkla mücadele edileceği mesajını verirken, alınan bazı kararları da kamuoyuna duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre; Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın bu sabah Emniyet Müdürlüğü’nde emniyet yetkilileri ile bir araya gelerek kentin asayişi konusunda detaylı bir toplantı gerçekleştirdiği bildirildi.

ÖNCELİK ŞEHRİN EMNİYET VE HUZURU

Toplantı sonrası ele alınan ve görüşülen konularla ilgili olarak açıklama yapan Vali Dağlı, Çorum’da önceliklerinin emniyet ve asayişi sağlamak, huzur ve sükunu temin etmek olduğunu kaydetti. Emniyet birimleri ile yaptığı toplantıda şehrin asayiş ive emniyeti üzerinde durduklarını vurgulayan Vali Dağlı, bu konuda yapılacak çalışmalar hususunda değerlendirmelerde bulunduğunu ifade etti. Emniyet ve asayiş hizmetlerinde de vatandaş odaklı çalışılacağının altını çizen Vali Dağlı, şöyle devam etti:

İŞTE O KARARLAR

“Çorum’da önceliğimiz emniyet ve asayişi sağlamak, huzur ve sükunu temin etmektir. Yapmış olduğumuz toplantıda, bu hususlar üzerinde önemle durarak, öncelikli olarak yapılacak çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundu. Tüm kamu kurumlarında olduğu gibi emniyet ve asayiş hizmetlerinde de vatandaş odaklı çalışacağız.

SUÇUN ÖNLENMESİ VE SUÇLUNUN YAKALANMASI

* Bunun için halkımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden suç olaylarının önlenmesine, suçluların yakalanmasına yönelik Çorum’un her noktasında özellikle şehrimizin merkezinde şok uygulamalar yapacağız."

GÜRÜLTÜ YAPAN ARAÇLARA KARŞI TEDBİR

* Yüksek sesle gürültü yaparak halkımızı rahatsız eden modifiye edilmiş, muayenesi geçmiş, kural tanımayan araçları trafikten men edeceğiz. Okul geçitleri ve ışıksız yaya geçitlerine yaklaşırken hızlarını düşürmeyen, yayalara geçiş hakkı vermeyen sürücülere gerekli cezai işlemleri süratle uygulayacağız. Meydana gelebilecek trafik kazalarını en aza indirmek, vatandaşlarımızın can ve mal kaybı yaşamasının önüne geçebilmek adına trafik uygulama ve kontrol noktalarında sıkı denetimler gerçekleştireceğiz.

ZEHİR TACİRLERİNİN ÜZERİNE GİDİLECEK

* Gençlerimizin geleceğini karartan, onları zehirleyen tüm zehir tacirlerini bitirmek üzere kararlı bir çalışma başlattık. Çağımızın en tehlikeli vebası olan uyuşturucu konusunda ilimizin her bir metrekaresi temiz ve güvenli ortamlar olacaktır. Bunu gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışacağız.

SUÇ OLUŞMADAN ÖNLEME HEDEFİ

* Günün her saatinde ve ilimizin her noktasında suçu önleyici tedbirler alınarak kamu düzeninin korunması ve halkımızın güvenliğinin sağlanması bir numaralı önceliğimiz olacaktır.

ÇORUM'U HUZURLU BİR ŞEHİR YAPMA MESAJI

* Halkımızın can ve mal güvenliğini bozanlara göz açtırmayacağız. Tüm emniyet, jandarma birimlerimizle suç ve suçluların üzerine kesin ve kararlı bir şekilde gideceğiz. Çorum’u ülkemizin en huzurlu şehirlerinden biri yapmakta kararlıyız. Tüm çabamızla bu hedefe ulaşmak için çalışacağız.

TAVİZ YOK, SONUNA KADAR ÜZERİNE GİDİLECEK

* Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirilen tüm çalışmalar için emniyet ve jandarma mensuplarımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki çalışmalarında üstün başarılar diliyorum. Çorum’da görev yapacağım süre boyunca çalışmaların aynı kararlılıkla ve koordineli bir şekilde sürdürülmesi için elimden gelen gayreti göstereceğimin bilinmesini istiyorum.

Bu değerlendirme toplantımızın asayiş suçlarının önlenmesine, olayların aydınlatılarak faillerin yakalanmasına büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum.

Tüm Çorumlu hemşehrilerime sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler diliyor, selam ve muhabbetlerimi sunuyorum."

Son Güncelleme: 28.08.2023 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sade vatandaş 2023-08-28 23:58:04

Sokak düğünlerine mutlaka tedbir alınmalı. Gürültü yapan motor ve araçlar için alınan kararları takip edeceğiz.

Avatar
Çorumsuz 2023-08-28 16:25:09

Sokak düğünlerine kısıtlama ?!

Avatar
Ahaliden 2023-08-28 20:37:07

Buhara sokaklarda bir evde düğün varsa o haftasonu yandaki bloklar ve 100 metre ilerideki bloklar o düğün bitene kadar mecburi düğün sahibi oluyorlar, tamam düğün olsun ama kimsenin hakkına girmeden

Avatar
Murat 2023-08-29 00:07:15

Düğün konvoylarına artık son verilmelidir.Çevre yolunda düğün salonlarına,ruhsat verilmemelidir.Bu salonlara gelenlerin çevre yolundaki toplu davranışları kazalara sebep oluyor.Özellikle hafta sonları düğün salonları bölgesinde trafik ekipleri görevlendirilerek trafik yönlendirilerek kaza oluşumları engelenmeli

Avatar
Serdar 2023-08-29 01:23:41

Kesinlikle şu sokak düğünlerine de bir düzenleme şart

Avatar
Gürültü sorunu. 2023-08-28 20:34:16

Gece 12 oluyor, evimin karşısındaki parkta aileler çoluk çocuk oturup ses yapıyorlar. Arka sokaktan düğün sesi geliyor. Saat gecenin 3’ünde sokak arasından yüksek sesle müzik dinleyen arabalar tüm mahalleyi uyandırıyor. Saymakla bitmez…

Avatar
Şehitlik tepesi 2023-08-28 21:05:53

Sn valim ve emniyet müdürümüze çağrıdır! Her akşam şehitlik üzerinde bulunan tepe ve ipekli gıda kavşağını geçtiğimizde yolun sağı solu! Onlarca araç içerisinde her akşam içiyorlar ve trafiğe karışıyorlar! Koskoca emniyet eliyle koymuş gibi işlem yapabilecekken neden yapmıyor? Kime sorsanız bu durumu biliyor fakat neden hareket eden yok?

Avatar
Mustafa 2023-08-28 22:16:45

Vali dediğin böyle olur helal olsun,bu kararları alabilmek bile vali bey bu konudaki karanlığını gösteriyor.Basarilar dilerizzz