Gelecek'ten kaçak yapıda çifte standart vurgusu

Gelecek Partisi İl Başkanı Barış Coşgunsu, baraj havzasında göz yumulan diğer yapılara karşı da mücadele edilmesini istedi.

27 Nisan 2022 Çarşamba 15:58
Gelecek'ten kaçak yapıda çifte standart vurgusu

Gelecek Partisi İl Başkanı Barış Coşgunsu, kaçak yapılarla her zaman mücadele edilmesi ve hiç bir şekilde taviz verilmemesi ancak bu işin de şova dönüştürülmemesi gerektiğini söyledi.

YANDAŞA, ARKADAŞA GÖZ YUMULMASIN

Kaçak yapıyla mücadeledeki ciddiyetsizliğin, yandaşa, arkadaşa ve kendi iş adamına göz yummanın Çorum Belediyesi’nin kaçak yapılarla ilgili mücadelesini ortaya koyduğunu ileri süren Barış Coşgunsu, Çorum merkezde kullanma ruhsatı almış olan villaların genelinin ruhsat sonrası kaçak yapılaşmasının ve ruhsatsız yapıların bu denli çok oluşunun bu konudaki ciddiyetin en önemli bir göstergesi olduğunu belirterek “Kaçak yapı ile mutlak mücadele edilmeli ve hiç bir şekilde taviz verilmemelidir. Fakat Çomar Barajı’nda yapılan kaçak yapı ile mücadele bir kaç yapıyı yıkarak, buradaki bir kaç vatandaşı mağdur ederek, bunu da şova dönüştürerek bu işler olmaz” dedi.

BÜTÜN HAVZA MUTLAK KORUMA  ALANI

İçme suyu havzası koruma alanı olarak nitelendirilen, maksimum su seviyesinden itibaren yatayda 300 metre alan içerisinde değil yapılaşma çivi dahi çakılamayacağının hatırlatan Gelecek Partisi İl Başkanı Coşgunsu, “Bu alan kısmen veya tamamen kamulaştırılması gereken bir alandır. Mevzuatta mevcut yapıların korunması hükmü bulunsa bile bu hüküm baraj yapımından önceki yapıları kapsamaktadır. Çomar Barajı 1974-1977 yılları arasında yapıldığı için bugünkü yapıları kapsamamaktadır. İmar Barışı kapsamında ruhsatlandırılan içme suyu havzasındaki diğer yapılar içinde bu ruhsatların bir hükmü yoktur, bir dilekçe ile iptal edilebilir” şeklinde açıklama yaptı.

ŞAİBEYE YOL AÇMADAN TOPYEKUN MÜCADELE

Coşguncu, şöyle devam etti:  “Kaçak yapıyla mücadele edilecekse şayet, buna içme suyu havzasında bulunan 10 adet kaçak yapıyı yıkmak ile başarılamaz. Burada göz yumulan yaklaşık 350 tane yapı da yasal olmadığına göre, bu kaçak yapılar ile mücadele edilememesinin sebebi nedir? Bu havzada kaçak olduğu gerekçesi ile yıkılan  yapıların yapımından sonra, 3-5 metre yüksekliğindeki taş istinat duvarları yapılan, parseller kaçak yapı statüsüne girmez mi? Kaldı ki üzerlerinde temelleri atılmış kaba inşaatları de mevcut durumda olan yapılardan bahsediyoruz. Burada şaibeye yol açmadan topyekün bir çalışma yapılmalı ve hiç kimse mağdur edilmemeliydi. Burada uygulanan çifte standardı, usulsüzlüğü ve adaletsizliği hiç kimseye  anlatamazsınız.” 
 

Son Güncelleme: 28.04.2022 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilen 2022-04-27 16:58:00

Tarım alanlarını talan edip Hıdırlık altını imara açan belediye değil mi? Siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.

Avatar
Corumlu 2022-04-27 22:20:00

Yeni hastanenin çevresini 1 numaralı tarım arazisini, yeni terminalin önüne ruhsat vereni ve tarım arazilerini bundan sonra imar ruhsatı verenin Mübarek gecenin yüzü hürmetine iki yakası bi araya gelmesin zehirle zıkkım olsun

Avatar
Vatandaş rıza 2022-04-29 14:44:47

Binevler buget yolu su deposunun altındaki ormanlık alanı defalarca yakan sonrada buralara kaçak dublex triplex villa yapanlarınkini neden yıkmıyorsunuz onlar kaçaksa bunlarda kaçak.

Avatar
Güray uçar 2022-05-20 03:49:16

Bunların tamamı rüşvetin geldiği noktayı gösteriyor.